Politică

articolul anterior articolul urmator

MAE de la Chişinău cere Ambasadei Rusiei să se abţină de la comentarii „care ar putea fi calificate ca ingerinţe în treburile interne ale statului”

2
22 Jan 2021 19:52:03
Autor: Iurii Botnarenco
Ministerul
Ministerul

Ministerul de Externe din Republica Moldova a venit cu o reacţie după ce Ambasada Federaţiei Ruse a comentat decizia Curţii Constituţionale de a anula legea prin care limba rusă urma să devină limbă de comunicare în relaţia cu statul, la fel ca şi limba română. MAE a menţionat că mesajul Ambasadei ruse ar putea fi calificat ca ingerinţă în treburile interne ale Republicii Moldova.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene solicită misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova şi membrilor personalului diplomatic al acestora, în spiritul Convenţiei cu privire la relaţiile diplomatice de la Viena (1961), să manifeste respect faţă de legile, regulamentele şi instituţiile statului de acreditare şi să se abţină de la comentarii, care ar putea fi calificate ca ingerinţe în treburile interne ale statului”, se spune într-un comunicat de presă al MAE. 

Amintim că Ambasada Rusiei la Chişinău a comunicat că Hotărârea Curţii Constituţionale din Republica Moldova, din 21 ianuarie, cu privire la privarea limbii ruse de statutul unei limbi de comunicare între naţionalităţi „reprezintă un factor îngrijorător în contextul păstrării păcii interetnice în statul moldovenesc, care este unul multinaţional”. 

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat joi, 21 ianuarie, legea prin care limba rusă devine limbă de comunicare în relaţia cu statul, la fel ca şi limba română. Actul a fost declarat neconstituţional în urma unor sesizări depuse de către deputaţii Dinu Plîngău, Maria Ciobanu şi Octavian Ţîcu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ana_
22.01.2021, 20:06:23

„factor îngrijorător în contextul păstrării păcii interetnice în statul moldovenesc, care este unul multinaţional” Curat multinațional, ca în „fie «moldoveni» (75,07%), fie «români» (7,0%)” declarați la recensământul din 2014.

+2 (2 voturi)
ion damian
22.01.2021, 20:44:33

in cocina rassia sunt peste 30 de etnii! este un conglomerat etnic ,ca njste oi bagate cu sila in tarc.

+1 (1 vot)
Modifică Setările