MAE de la Chişinău cere Ambasadei Rusiei să se abţină de la comentarii „care ar putea fi calificate ca ingerinţe în treburile interne ale statului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe din Republica Moldova a venit cu o reacţie după ce Ambasada Federaţiei Ruse a comentat decizia Curţii Constituţionale de a anula legea prin care limba rusă urma să devină limbă de comunicare în relaţia cu statul, la fel ca şi limba română. MAE a menţionat că mesajul Ambasadei ruse ar putea fi calificat ca ingerinţă în treburile interne ale Republicii Moldova.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene solicită misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova şi membrilor personalului diplomatic al acestora, în spiritul Convenţiei cu privire la relaţiile diplomatice de la Viena (1961), să manifeste respect faţă de legile, regulamentele şi instituţiile statului de acreditare şi să se abţină de la comentarii, care ar putea fi calificate ca ingerinţe în treburile interne ale statului”, se spune într-un comunicat de presă al MAE. 

Amintim că Ambasada Rusiei la Chişinău a comunicat că Hotărârea Curţii Constituţionale din Republica Moldova, din 21 ianuarie, cu privire la privarea limbii ruse de statutul unei limbi de comunicare între naţionalităţi „reprezintă un factor îngrijorător în contextul păstrării păcii interetnice în statul moldovenesc, care este unul multinaţional”. 

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat joi, 21 ianuarie, legea prin care limba rusă devine limbă de comunicare în relaţia cu statul, la fel ca şi limba română. Actul a fost declarat neconstituţional în urma unor sesizări depuse de către deputaţii Dinu Plîngău, Maria Ciobanu şi Octavian Ţîcu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite