MAE din România a transferat 300.000 de euro destinaţi Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapel România Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României a efectuat deja plata contribuţiei voluntare de 300.000 de euro, prin European Endowment for Democracy (EED), pentru implementarea de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din R. Moldova. Contribuţia a fost anunţată de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul vizitei oficiale în R. Moldova, transmite IPN.

Asistenţa financiară respectivă a fost atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova, anunţat de preşedintele României, Klaus Iohannis, la Chişinău, în decembrie 2020. Contribuţia este asigurată din Fondul de Democratizare şi Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, inclus în Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2021.

Potrivit diplomaţiei române, decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuţiei voluntare similare, în valoare de 250 de mii de euro, decise de ministrul român în noiembrie 2020. Bani destinaţi, la fel, pentru implementarea de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Moldova.

Ambasada precizează că prin această măsură este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin acţiuni de asistenţă oficială pentru dezvoltare şi în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

European Endowment for Democracy (EED) este o organizaţie înfiinţată în 2013 de Uniunea Europeană şi statele membre ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democraţiei şi drepturilor omului în Vecinătatea UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite