VIDEO MAI din Federaţia Rusă a deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc. PDM: Este o intervenţie abuzivă a Rusiei în alegerile din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Cu doar două zile înainte de alegerile parlamentare de la Chişinău, Ministerul de Interne al Federaţiei Ruse a anunţat vineri, 22 februarie, că a deschis un dosar penal pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pentru organizarea unei grupări criminale specializate în operaţiuni valutare ilegale în proporţii deosebit de mari.

Ministerul de Interne al Rusiei susţine că organizatorii grupării criminale respective sunt Vlad Plahotniuc şi Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare de instanţele moldoveneşti pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Potrivit probelor din dosar, în perioada 2013-2014, gruparea criminală a transferat din conturile a două bănci din Rusia, prin intermediul documentelor false şi a persoanelor juridice controlate, în conturile Moldindconbank din Republica Moldova, suma de 37 miliarde de ruble ruseşti, sub pretextul de vânzare de valută. Autorităţile ruse afirmă că în această schemă ar fi fost implicate şi instanţele judecătoreşti din Moldova, prin intermediul cărora erau legalizate tranzacţiile.

Oamenii legii din Federaţia Rusă au subliniat că pe acest caz deja a fost reţinută o persoană, care a fost plasată în arest. Este vorba despre un bărbat din Moscova, Alexandr Korkin, care ar fi fost membru al organizaţiei.

Reacţia PDM

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat că este vorba despre o „intervenţie abuzivă a Federaţiei Ruse în alegerile din Republica Moldova”.

„Aşa-zisul dosar deschis de ruşi împotriva preşedintelui PDM, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este în mod clar o intervenţie abuzivă a Federaţiei Ruse în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor din ţara noastră.

Reamintim că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut şi alte acţiuni abuzive împotriva preşedintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara ţării. Interpol a calificat toate acele acţiuni ca fiind HĂRŢUIRE POLITICĂ din partea Rusiei şi le-au RESPINS.

Din păcate, Rusia nu renunţă la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova şi a cetăţenilor ei, iar aceasta nouă acţiune este o intervenţie extrem de gravă în modul de desfăşurare a alegerilor din ţara noastră.

PDM va sesiza chiar astăzi instituţiile internaţionale şi observatorii în alegeri în legătură cu acest caz de imixtiune a Federaţiei Ruse în alegerile din Moldova”, a scris Gămurari pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite