Maia Sandu: Încrederea oamenilor mă face să fiu sigură că voi câştiga aceste alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Maia Sandu, spune că a fost o campanie electorală dificilă, desfăşurată în condiţii grele. Chiar şi aşa, împreună cu echipa „a făcut această campanie cu responsabilitate, reuşind să respecte măsurile de protecţie a celor din jur şi a membrilor echipei de campanie”, transmite IPN.

Candidata relatează că, într-o lună de campanie electorală, a fost în toate raioanele din Republica Moldova, a avut peste 300 de întruniri cu mii de oamenii de la oraşe sau din sate şi s-a bucurat să audă de la „toţi oamenii buni” că-şi doresc „să avem un stat funcţional, care să lucreze pentru oameni, care-i protejează, ajută la nevoie, un stat care luptă împotriva corupţiei, un stat care asigură locuri de muncă acasă, încurajând afacerile”.

Potrivit Maiei Sandu, încrederea şi speranţa oamenilor întâlniţi o face să fie sigură că va câştiga aceste alegeri. „Vom câştiga aceste alegeri în pofida încercărilor disperate ale fostului preşedinte de a folosi resursa administrativă, de a minţi, de a umple televiziunile cu tot felul de falsuri, de a încălca legea şi Constituţia, de a încerca să sperie oamenii care nu-i împărtăşesc viziunile. Cel care nu se poate sătura de putere va pleca. Va pleca pentru că noi, oamenii buni, suntem mulţi şi suntem uniţi, iar puterea celor uniţi este de neînvins”, a adăugat candidata. Maia Sandu a mulţumit echipei, voluntarilor, tinerilor, seniorilor, echipelor locale care s-au implicat în campania sa electorală, dar şi celor care au donat în această campanie.

În altă ordine de idei, candidata PAS a spus că există semnale că au loc acţiuni de cumpărare a voturilor şi încercări de fraudare a alegerilor. Ea a rugat oamenii să  fie vigilenţi şi să le raporteze încălcările la adresa electronică: antifrauda@unpaspentru.md.

Candidata a venit cu un apel către angajaţii statului – să nu se lase implicaţi şi folosiţi „în acţiunile lui Igor Dodon de fraudare alegerilor”. „Trebuie să ştiţi că după 16 noiembrie Igor Dodon n-o să fie acolo ca să vă scoată basma curată din beleaua în care vă pune să participaţi în aceste scheme de fraudare a alegerilor. Dumneavoastră, ca şi ceilalţi cetăţeni ai Republicii Moldova, meritaţi să trăiţi într-o ţară care este condusă de oameni oneşti. Fraudarea alegerilor este un pericol la securitatea statului şi va fi pedepsită foarte dur”, a declarat Maia Sandu.

Candidata a îndemnat toţi alegătorii din Moldova să meargă la vot. I-a invitat pe toţi să verifice unde este secţia la care votează, la secţia de vot să vină cu mască şi cu pixul de acasă. A îndemnat diaspora să se mobilizeze şi să meargă la vot, să ajute să se facă ordine la ei în ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite