Maia Sandu acuză Comisia Electorală Centrală că ar bloca activitatea Blocului ACUM: Acestea nu sunt alegeri libere şi corecte, dar o mascaradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta PAS, Maia Sandu, acuză Comisia Electorală Centrală (CEC) că ar bloca ilegal activitatea Blocului electoral ACUM, din care face parte PAS şi PPDA.

„După ce în luna decembrie, fără niciun motiv plauzibil, regimul ne-a interzis să colectăm bani pentru campania electorală, iată că Comisia Electorală Centrală vine cu o nouă monstruozitate - ne interzice să cheltuim bani din contul „Fondului electoral” înainte de 25 ianuarie, chiar dacă legea prevede expres şi fără echivoc dreptul unui concurent electoral să încaseze şi să cheltuie banii din „Fondul electoral” începând cu ziua înregistrării în calitate de concurent electoral”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea susţine că Blocul ACUM a fost înregistrat în calitate de concurent electoral pe 2 ianuarie, prin urmare anume din această zi ACUM ar avea dreptul legal să facă încasări şi cheltuieli din contul „Fondului electoral”.

„Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că CEC încearcă să ne forţeze să intrăm în campania electorală, şi aşa foarte scurtă, total nepregătiţi - fără materiale promoţionale. Asta înseamnă că CEC vrea ca noi să mai pierdem zile preţioase înainte să putem începe campania pe bune. Asta înseamnă că noi nu putem cumpăra din timp bilete de avion pentru a merge la întâlniri cu cetăţenii noştri care locuiesc în alte ţări. Bineînţeles că aceste abuzuri ale CEC-ului nu afectează partidele hoţilor - ei nu au nevoie să cumpere bilete ieftine de avion pentru că zboară cu avioane proprii cumpărate din bani furaţi, pentru ei lucrează o mulţime de tipografii şi ei fac deja campanie de zor prin concerte, împărţirea pomenilor electorale, dezinformare şi propagandă”, a spus Maia Sandu.

Lidera PAS a subliniat că „acestea nu sunt alegeri libere şi corecte, acest proces arată tot mai mult ca o mascaradă!”.

„Ne vom adresa chiar astăzi instituţiilor internaţionale, observatorilor şi celor ce monitorizeză desfăşurarea acestor alegeri, în care vom reclama o nouă blocare ilegală a activităţii noastre”, a încheiat Maia Sandu.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite