Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu anunţă că nu se va întâlni cu liderul de la Tiraspol: „Eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială”

10
26 Nov 2020 21:53:55
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele ales, Maia Sandu, a făcut o declaraţie surprinzătoare, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1. Maia Sandu a afirmat că nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Eu o să muncesc ca să rezolv problemele cetăţenilor, atunci când vor apărea aceste probleme. Altfel, eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială şi suveranitatea R. Moldova”, a declarat Maia Sandu. 

Fiind întrebată să precizeze dacă într-adevăr nu se va întâlni cu Vadim Krasnoselski, Maia Sandu a răspuns: „Nu am acum de ce să am această iniţiativă”.

Totodată, Maia Sandu a reiterat că va insista ca trupele ruse din Transnistria să fie evacuate, subliniind că acest subiect mereu a fost promovat de Chişinău: „Acest grup operativ trebuie al forţelor ruse trebuie să se retragă. Nu este o noutate, este poziţia R. Moldova dintotdeauna şi eu o să continui să promovez această poziţie”.

Întrebată dacă formatul de negocieri „5+2” mai este eficient, Maia Sandu a răspuns: „acesta este formatul pe care îl avem şi în acest format vom continua discuţiile”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

zbucium ion
26.11.2020, 22:13:51

Misiunea acestui "agent" e sa DESTABILIZEZE situatia in țara si in regiune, sa dezghețe conflictul transnistrean. Dupa dezghețarea conflictului in Karabahul-de-Munte același lucru se dorește si in privința Transnistriei - pentru a motiva o implicare mai activa si mai de proporții a Rusiei in R.Moldova si a deschide frontul transnistrean la spatele Ucrainei.

-8 (12 voturi)
maximus betmen
26.11.2020, 22:27:43

esti cam retard...

+5 (7 voturi)
Sky High
26.11.2020, 22:33:49

Aceste mizerii se toarna doar de la trollii platiti a lui Dodon... Esti unul din ei? De ce sa se intalneasca MS cu un nepresedinte separatist care nu vrea sa opreasca contrabanda,nu plateste pentru gazul consumat si in afara de schemele corupte cu unii lideri politici din RM si Ucraina nu este recunoscut de nimeni...

-2 (16 voturi)
zbucium ion
27.11.2020, 02:12:23

"Agentul" are datorii si fata de Romania si diaspora "unionita" cu dubla cetățenie - moldavo-romana, care vede in Transnistria o piedica, cică, in calea "unirii" si se teme ca dracul de tămâie de reunificarea celor doua maluri ale Nistrului. Taman asta se va intampla.

-8 (10 voturi)
Michiu Stefan
27.11.2020, 10:16:23

Logica, rationala,demna si ferma ca intotdeauna!Mult succes, doamna Presdinte!

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările