Maia Sandu: Ne aşteptam la asemenea acţiuni, dar credeam că se vor întâmpla în alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susţine că se aştepta la acţiuni de genul nevalidării mandatului de primar al lui Andrei Năstase, dar credea că acest lucru se va întâmpla în alegerile parlamentare. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV Chişinău, transmite IPN.

Lidera PAS susţine că dacă Curtea Supremă de Justiţie va menţine nevalidarea alegerilor, aceasta ar însemna că liderul partidului de guvernare declară „război” cetăţenilor şi că nu mai contează opinia partenerilor de dezvoltare. „În mod normal, CSJ ar trebui să anuleze hotărârile primelor două instanţe şi să spună că nu există motiv pentru a declara alegerile nevalide”, a afirmat Maia Sandu.

Lidera PAS consideră că miza nevalidării mandatului de primar nu sunt afacerile imobiliare din Chişinău, cum s-a declarat anterior, dar câştigul la alegerile parlamentare. „Dacă nu se recunosc alegerile din Chişinău, de ce ne-am face iluzii că se vor recunoaşte de aceeaşi guvernare rezultatele alegerilor parlamentare?”, se întreabă Maia Sandu.

Maia Sandu susţine că este important ca la protestul care va fi organizat duminică să participe cât mai multă lume. Totodată, politiciana a menţionat că după protestul de miercuri seara mai mulţi protestatari susţin că au ajuns acasă cu obiecte străine în genţile lor, inclusiv cuţite de tăiat hârtie. „Atunci când am mers în Piaţa Marii Adunări Naţionale am observat că printre noi sunt oameni îmbrăcaţi în civil, care era clar că nu sunt din echipa protestatarilor. Şi se pare că unii dintre ei au reuşit să strecoare obiecte străine în genţile oamenilor”, a declarat lidera PAS. Potrivit ei, ideea guvernării este să discrediteze protestul.

Maia Sandu consideră că reacţiile cetăţenilor, partidelor de opoziţie extraparlamentare şi ale partenerilor externi sunt suficiente pentru ca cei de care depinde schimbarea acestei decizii să-şi facă concluziile potrivite. În opinia ei, prin nevalidarea scrutinului local, au fost readuse în discuţie toate problemele acestei guvernări. Miza actualului partid politic de la guvernare este ca cetăţenii să se conformează unui regim dictatorial, consideră Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite