Maia Sandu, la Atena: Suntem datori să susţinem Ucraina, pentru că nici o ţară, în istoria recentă, nu a suferit şi nu s-a sacrificat aşa cum o face Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedinta Maia Sandu a vorbit la Atena, unde efectuează o vizită de lucru, despre războiul din Ucraina şi consecinţele lui socio-economice asupra ţărilor vecine şi a lumii întregi. În cadrul unei mese rotunde anuale, organizate de publicaţia „The Economist”, şefa statului a accentuat nevoia de a reconstrui ordinea globală bazată pe valorile umanităţii şi pe respectarea dreptului internaţional, transmite IPN.

„Am profitat de această largă platformă de discuţii pentru a pleda, o dată în plus, pentru încetarea războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei – cea mai mare tragedie a acestui secol, pe care o trăim în timp real cu toţii. Am vorbit despre solidaritatea de care au dat dovadă concetăţenii noştri faţă de refugiaţii ucraineni şi despre importanţa de a rămâne uniţi în continuare, la nivel de ţară şi la nivelul Europei”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta consideră că aceasta este singura cale de a rezista în faţa crizelor economice, energetice şi de securitate care au cuprins întregul continent. Preţurile mari la energie şi la produsele alimentare pun la încercare până şi cele mai puternice democraţii. În opinia sa, este nevoie de soluţii urgente pentru a opri creşterea galopantă a preţurilor, pentru ca oameni să nu fie nevoiţi să aleagă între pâine şi libertate.

„Am menţionat, totodată, că suntem datori să susţinem în continuare Ucraina – pentru că nici o ţară, în istoria recentă, nu a suferit şi nu s-a sacrificat aşa cum o face Ucraina – să apărăm democraţia şi să stopăm tendinţele autoritare. Acţiunile noastre de azi vor determina viaţa noastră de mâine”, afirmă Maia Sandu.

Şefa statului efectuează o vizită de lucru la Atena. Pe 6 iulie, preşedinta se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitaţia preşedintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda. Maia Sandu va participa la celebrarea Zilei Statalităţii Lituaniei şi se va întâlni cu oficiali de rang înalt ai ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite