Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu, la Atena: Suntem datori să susţinem Ucraina, pentru că nici o ţară, în istoria recentă, nu a suferit şi nu s-a sacrificat aşa cum o face Ucraina

3
5 Jul 2022 13:11:36
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedinta Maia Sandu a vorbit la Atena, unde efectuează o vizită de lucru, despre războiul din Ucraina şi consecinţele lui socio-economice asupra ţărilor vecine şi a lumii întregi. În cadrul unei mese rotunde anuale, organizate de publicaţia „The Economist”, şefa statului a accentuat nevoia de a reconstrui ordinea globală bazată pe valorile umanităţii şi pe respectarea dreptului internaţional, transmite IPN.

„Am profitat de această largă platformă de discuţii pentru a pleda, o dată în plus, pentru încetarea războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei – cea mai mare tragedie a acestui secol, pe care o trăim în timp real cu toţii. Am vorbit despre solidaritatea de care au dat dovadă concetăţenii noştri faţă de refugiaţii ucraineni şi despre importanţa de a rămâne uniţi în continuare, la nivel de ţară şi la nivelul Europei”, a declarat Maia Sandu. Preşedinta consideră că aceasta este singura cale de a rezista în faţa crizelor economice, energetice şi de securitate care au cuprins întregul continent. Preţurile mari la energie şi la produsele alimentare pun la încercare până şi cele mai puternice democraţii. În opinia sa, este nevoie de soluţii urgente pentru a opri creşterea galopantă a preţurilor, pentru ca oameni să nu fie nevoiţi să aleagă între pâine şi libertate. „Am menţionat, totodată, că suntem datori să susţinem în continuare Ucraina – pentru că nici o ţară, în istoria recentă, nu a suferit şi nu s-a sacrificat aşa cum o face Ucraina – să apărăm democraţia şi să stopăm tendinţele autoritare. Acţiunile noastre de azi vor determina viaţa noastră de mâine”, afirmă Maia Sandu. Şefa statului efectuează o vizită de lucru la Atena. Pe 6 iulie, preşedinta se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitaţia preşedintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda. Maia Sandu va participa la celebrarea Zilei Statalităţii Lituaniei şi se va întâlni cu oficiali de rang înalt ai ţării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Yakov Iskowitch
5.07.2022, 16:14:57

s-o sustina ea daca iubeste ucraina asa mult. ucraina n-a facut nimic pentru romanii de acolo.

+1 (3 voturi)
Sever H.
5.07.2022, 17:42:09

Lasă bre, muscale, nu fi supărat , ca au făcut muscalii din Transnistria pentru vorbitorii de romana de acolo, indiferent ca-si spun moldoveni sau romani: pușcării, lagăre, scoli doar în limba rusa. Zici la Tiraspol ca esti roman și vrei scoala în romana, faci 15 ani de pușcărie. Evident ca romanii iubesc muscalii și Transnistria.

-1 (1 vot)
Yakov Iskowitch
5.07.2022, 22:54:15

ai schimbat placa, nu mai zici ca sunt romani in transnistria dupa ce te-ai facut de ras? :))

+1 (1 vot)
Modifică Setările