Maia Sandu îl avertizează pe Dodon să nu încerce să modifice legislaţia pentru a reduce din atribuţiile preşedintelui: Nu încercaţi răbdarea oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Maia Sandu

Preşedintele ales, Maia Sandu, a comentat zvonurile apărute în spaţiul public precum că Igor Dodon ar încerca să modifice legislaţia pentru a reduce din competenţele şefului statului, aşa încât preşedintele ţării să nu mai controleze Serviciul de Informaţii şi Securitate, aşa cum era în perioada guvernării lui Vlad Plahotniuc, ca mai apoi Blocul ACUM şi Socialiştii să voteze pentru trecerea SIS în subordinea Preşedinţiei.

„Instituţiile statului aflate în coordonarea preşedintelui ţării sunt deosebit de importante şi nu trebuie să fie parte a unor târguri politice sau să-şi schimbe subordonarea în funcţie de mofturile cuiva. Le amintesc celor care pun la cale scoaterea unor instituţii din subordonarea preşedintelui, că la aceste alegeri au votat 1.650.131 de oameni. Aceşti oameni au mers la vot pentru că cred în puterea preşedintelui de a schimba lucrurile. Vă recomand insistent să nu încercaţi răbdarea acestor oameni, să nu vă bateţi joc de votul lor şi să nu veniţi cu iniţiative neconstituţionale şi periculoase, pentru că veţi simţi pe pielea proprie supărarea acestor oameni”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite