Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu a avut o întrevedere cu europarlamentarul român Dragoş Tudorache

0
13 Oct 2021 16:04:18
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Dragoş Tudorache, R=raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău. Discuţia a vizat evoluţiile produse în ultimele luni în Moldova, schimbările pornite după alegerile parlamentare din iulie şi desemnarea Guvernului Gavriliţa, dar şi probleme curente.

Şefa statului a menţionat că echipa de guvernare rămâne fermă în angajamentul de curăţare şi de reformare a sectorului justiţiei, proces ce va conduce la curăţarea celorlalte instituţii ale statului şi la sporirea capacităţii lor. 

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la impactul celui de-al patrulea val al pandemiei asupra sistemului medical şi a economiei, implicit la nevoia de a creşte nivelul de vaccinare. 

În context, Maia Sandu a mulţumit pentru ajutorul oferit de Uniunea Europeană şi ţările membre în lupta cu Covid-19, dar şi pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, lansat de Uniunea Europeană pentru ţara noastră. 

La rândul său, Dragoş Tudorache a ţinut să sublinieze că Uniunea Europeană va rămâne în continuare aproape de Moldova, oferind suport pentru binele cetăţenilor şi pentru asigurarea stabilităţii în regiune.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările