Maia Sandu a avut o întrevedere cu europarlamentarul român Dragoş Tudorache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Dragoş Tudorache, R=raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău. Discuţia a vizat evoluţiile produse în ultimele luni în Moldova, schimbările pornite după alegerile parlamentare din iulie şi desemnarea Guvernului Gavriliţa, dar şi probleme curente.

Şefa statului a menţionat că echipa de guvernare rămâne fermă în angajamentul de curăţare şi de reformare a sectorului justiţiei, proces ce va conduce la curăţarea celorlalte instituţii ale statului şi la sporirea capacităţii lor. 

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la impactul celui de-al patrulea val al pandemiei asupra sistemului medical şi a economiei, implicit la nevoia de a creşte nivelul de vaccinare. 

În context, Maia Sandu a mulţumit pentru ajutorul oferit de Uniunea Europeană şi ţările membre în lupta cu Covid-19, dar şi pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, lansat de Uniunea Europeană pentru ţara noastră. 

La rândul său, Dragoş Tudorache a ţinut să sublinieze că Uniunea Europeană va rămâne în continuare aproape de Moldova, oferind suport pentru binele cetăţenilor şi pentru asigurarea stabilităţii în regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite