Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene: „Am accentuat că pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract”

0
18 Jan 2021 15:09:12
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Maia Sandu a avut o întrevedere luni, 18 ianuarie, la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. În cadrul întâlnirii, Maia Sandu a accentuat că „pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract. Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituţii funcţionale, puternice şi pentru a îmbunătăţi situaţia din ţară prin proiecte de cooperare concrete.”

„Am discutat despre importanţa accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetăţenii Republicii Moldova şi necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecţie, despre importanţa asistenţei financiare pentru ţara noastră în următorii ani, cât şi cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile şi standardele europene”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

Ea a menţionat că Ursula von der Leyen a asigurat-o că putem continua să ne bazăm pe toată susţinerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetăţenilor noştri, cât şi cu referire la asistenţa financiară continuă pentru a implementa reformele planificate.

„Am vorbit despre situaţia gravă în care se află fermierii noştri şi întreprinderile mici şi mijlocii din cauza pandemiei şi secetei şi despre modul în care pot fi ajutaţi să treacă peste criză. Am subliniat faptul că cetăţenii Republicii Moldova mi-au oferit un mandat puternic anticorupţie şi că alegerea mea în calitate de Preşedinte este un prim pas spre consolidarea unei democraţii cu adevărat europene a Republicii Moldova. După alegerile parlamentare anticipate şi crearea unui guvern funcţional va fi posibilă implementarea reformelor pe care ni le-am planificat”, a comuncat Maia Sandu.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările