Maia Sandu: Blocul ACUM ar putea obţine deblocarea finanţării externe în câteva luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu Foto Eduard Enea
Maia Sandu Foto Eduard Enea

Dacă va forma un guvern minoritar aşa cum a propus anterior, blocul ACUM ar putea obţine deblocarea finanţării din partea partenerilor externi în câteva luni. Declaraţia aparţine preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate, copreşedinta blocului ACUM, Maia Sandu. În opinia ei, o eventuală coaliţie dintre PSRM şi PDM nu ar putea obţine acest lucru, transmite IPN.

„Noi suntem siguri pentru că noi am discutat despre acest lucru, avem susţinere. Noi am fost la Bruxelles şi am întrebat cât de repede această finanţare poate fi deblocată. Aceasta nu a fost o simplă convorbire, dar sunt lucruri serioase”, a menţionat Maia Sandu.

În opinia ei, „dacă nimeni dintre ceilalţi deputaţi nu vor dori să elibereze statul, să revină la sistemul proporţional, probabil vor avea loc alegeri anticipate în urma cărora vor avea de pierdut atât blocul ACUM, cât şi socialiştii. În acest caz, democraţii vor avea doar de câştigat de pe urma acestor lucruri”, a afirmat politiciana.

Jurnalistul Vladimir Soloviov consideră că după întrevederea socialiştilor cu democraţii la Preşedinţie, s-a observat conturul unei coaliţii dintre PDM şi PSRM. Potrivit lui, primul pas a fost făcut prin declaraţiile pe care le-au făcut liderii celor două formaţiuni în care au spus că există divergenţe, dar au şi puncte comune. „Este evident că toate acestea au fost făcute ca o etapă pregătitoare”, este de părere jurnalistul. Potrivit lui, dacă se va ajunge la o coaliţie dintre PDM şi PSRM va fi clar săptămâna viitoare „după ce Igor Dodon se va întoarce de la Moscova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite