Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu, candidatul PAS la prezidenţiale? Mihai Popşoi: „De Maia Sandu îi e frică lui Dodon cel mai mult”

0
13 Feb 2020 12:15:26
Autor: Iurii Botnarenco

Vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, susţine că atât timp cât nu există un candidat pe dreapta cu şanse mai mari decât Maia Sandu de a obţine victoria la prezidenţiale, PAS nu va sprijini un candidat comun apartinic, aşa cum propune PPDA, dar o va înainta pe Maia Sandu la această funcţie.

„Nu dorim neapărat să fie Maia Sandu. Dorim să obţinem victoria. Dacă există un candidat mai bun decât Maia Sandu, suntem gata să-l discutăm. Atât timp cât nu există un candidat cu şanse mai mari decât Maia Sandu, evident că Maia Sandu este candidatul care porneşte cu prima şansă. Acest lucru îl conştientizează toţi, cu excepţia celor care vin cu abordări oricine numai nu Maia Sandu”, a declarat Mihai Popşoi într-o conferinţă de presă în timpul şedinţei Parlamentului.

Potrivit deputatului, „toţi înţeleg că Maia Sandu este poziţionată cel mai bine, cu cele mai mari şanse, şi de Maia Sandu îi este frică lui Dodon cel mai mult”.

Amintim că PPDA, condus de Andrei Năstase, a propus ca partidele proeuropene să aibă un candidat comun apartinic la prezidenţiale. În opinia reprezentanţilor PPDA, numai în aşa fel există şanse să fie învins Igor Dodon. PPDA a anunţat că, dacă nu se va găsi consens pe această problemă, atunci PPDA va înainta candidatul propriu în alegeri, sugerând în aşa fel că nu o vor sprijini pe Maia Sandu, precum au făcut în 2016.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii