Maia Sandu: Cetăţenii îşi doresc pedepsirea corupţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Pedepsirea corupţilor şi îndeplinirea cu profesionalism a obligaţiilor de către judecători şi procurori este o dorinţă a cetăţenilor. Afirmaţia aparţine premierului Maia Sandu şi a fost făcută la deschiderea mesei rotunde cu tema „Priorităţile Guvernului în domeniul justiţiei şi anticorupţie”, care a avut loc pe 22 iulie la Palatul Republicii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Republicii Moldova, la eveniment au fost prezenţi doi experţi străini în domeniul justiţiei şi anticorupţie, Laura Ştefan din România, şi Eka Zguladze din Georgia. 

„Sprijinul acordat de aceşti experţi cu autoritate în domeniul luptei împotriva corupţiei este foarte important pentru Guvernul Republicii Moldova şi pentru agenda fermă a noii guvernări de a reforma justiţia”, se arată în comunicat.

De asemenea, la eveniment au fost iniţiate primele consultări interne între Guvern şi societatea civilă cu privire la asigurarea independenţei justiţiei.

„O prioritate urgentă a noului Guvern este reforma justiţiei, aşa încât să fie eliminat controlul politic asupra sistemului judecătoresc, procurorii să înceteze să îndeplinească comenzi politice, iar judecătorii să lucreze în interes naţional şi să protejeze cetăţenii cinstiţi. Din cauza lipsei unei justiţii independente din ultimii ani, cetăţenii au pierdut încrederea în stat”, a declarat Maia Sandu la şedinţa de consultări.

Discuţiile vor continua şi marţi, 23 iulie. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Suport instituţional pentru dezvoltarea organizaţiei”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova şi finanţat de Suedia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite