Maia Sandu, despre achitarea lui Platon: Pe acest om există multe alte dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platon si Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu spune că lipsa interesului Procuraturii Generale faţă de abuzurile care ar fi comise de omul de afaceri Veaceslav Platon este una suspectă. Sandu se arată nemulţumită de activitatea instituţiei şi sugerează că achitarea lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare ar fi rezultatul presiunilor care s-ar pune pe judecători, notează IPN.

„Pe acest om există multe alte dosare. M-a mirat că decizia s-a dat în ziua în care s-au împlinit doi ani de când a plecat Plahotniuc, este şi o notă de simbolism aici. Ştim că se pun presiuni pe judecători, se încearcă să se cumpere judecători, există procurori care lucrează pentru Platon şi spun asta cu toată responsabilitatea şi există în continuare pericolul că unii judecători îşi vor vinde deciziile”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Maia Sandu califică drept suspectă şi lipsa de atitudine a procuraturii generale în raport cu activitatea omului de afaceri Veaceslav Platon. Sandu spune că a avut mai multe discuţii cu procurorul general, în timpul cărora a insistat pe progrese în dosarele de rezonanţă.

„Despre ineficienţa activităţii procuraturii eu voi continua să vorbesc. Noi tot auzim de la procurorul general că se lucrează pe anumite dosare şi că ele vor ajunge în instanţă, înţelegem că sunt dosare complicate, dar trebuie să vedem finalitate. Trezeşte mari semne de întrebare lipsa interesului procuraturii faţă de abuzurile comise acum de gruparea Platon”, a spus Maia Sandu.

Preşedinta Sandu a menţionat că instituţia prezidenţială insistă în continuare pe investigarea finanţării ilegale a partidelor politice şi campaniilor electorale. Şefa statului spune că transparentizarea finanţării formaţiunilor politice ar trebui să fie prioritatea Comisiei Electorale Centrale, a Serviciului de Combatere a Spălării Banilor şi a Inspectoratului Fiscal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite