Maia Sandu, despre cazul tânărului care ar fi fost omorât de sportivi din K-1: Ne întrebăm dacă nu s-a încercat muşamalizarea cazului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, şi-a expus opinia pe marginea cazului în care un tânăr din Chişinău a fost omorât în faţa unui club din Chişinău de către un grup de indivizi, printre care luptători K-1. Ea a dat de înţeles că oamenii legii au încercat muşamalizarea acestui dosar, pe motiv că cei doi suspecţi reţinuţi ar avea conexiuni cu Partidul Democrat, condus de către Vlad Plahotniuc.

„Din nefericire, astfel de decese au loc tot mai des în ţara noastră, fie prin implicarea directă a organelor de forţă, ca în cazul tânărului Brăguţa, fie prin inacţiunea şi disfuncţionalitatea instituţiilor statului”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit preşedintei PAS, „abia pe 25 mai, după decesul lui Serghei Bejenari şi mediatizarea cazului de către soţia decedatului şi de presă, a fost iniţiată o cauză penală, chiar dacă poliţia a sosit la faţa locului imediat după bătaie”. 

„Poliţiştii nu au iniţiat procedurile legale de cercetare a cauzei, nu au reţinut vinovaţii imediat, nu au reacţionat nicidecum după comunicarea cu medicii care l-au operat pe tânăr. Martorii şi presa spun că responsabili de acest deces sunt sportivii Mihai Pârgău şi Aurel Ignat, prieteni ai deputatului Constantin Ţuţu şi Dorin Damir, cu care sunt văzuţi împreună într-o serie de fotografii comune”, susţine Maia Sandu.

Ea a afirmat că „tergiversarea iniţierii procedurilor legale ne face să ne întrebăm dacă nu cumva s-a încercat muşamalizarea cazului datorită legăturii inculpaţilor cu Partidul Democrat şi prieteniei sportivilor cu Constantin Ţuţu”. 

„Şi Constantin Ţuţu, şi Dorin Damir au fost implicaţi şi în alte cazuri răsunătoare: împuşcarea cetăţeanului Alexei Veretco şi a omului de afaceri Sorin Paciu în Pădurea Domnească. Procesul de condamnare a lui Constantin Ţuţu este tergiversat deja de 6 ani”, a subliniat lidera PAS.

Maia Sandu a cerut ministrului de Interne „să ofere explicaţii privind lipsa de reacţie promptă a poliţiei şi sancţionarea celor vinovaţi de bătaia cruntă soldată cu decesul unui tânăr”. 

„Solicităm ca societatea să fie informată cu regularitate despre mersul anchetei”, a conchis Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite