Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu, despre decizia CEC de a respinge înregistrarea grupului de iniţiativă „antimixt”: Demonstrează obedienţa faţă de Plahotniuc

4
13 Mar 2018 00:26:52
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul PAS, Maia Sandu, afirmă că hotărârea Comisiei Electorale Centrale de a respinge înregistrarea grupului de iniţiativa, care urma să colecteze semnături pentru desfăşurarea referendumului de anulare a sistemului electoral mixt, reprezintă un atentat direct asupra democraţiei şi drepturilor fundamentale ale omului.

„Prin această decizie, poporul, singurul deţinător al suveranităţii naţionale, este lipsit de dreptul de a decide asupra celor mai importante probleme ale societăţii şi ale statului, aşa cum prevede art.75 din Constituţia Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Potrivit ei, Comisia Electorală Centrală şi-a demonstrat, încă o dată, „obedienţa totală faţă de regimul Plahotniuc, beneficiarul principal al sistemului electoral mixt. Utilizând şi controlând CEC-ul, Plahotniuc arată, pentru a câta oară, că îi este frică de oameni”.

Comisia Electorală Centrală a respins luni, 12 martie, cererea de înregistrare a celui de al doilea grup de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind abrogarea legii prin care a fost adoptat sistemul mixt de vot. Şedinţa, la care au participat şi membrii grupului de iniţiativă, s-a petrecut cu scântei, iar după votul membrilor CEC, aceştia au scandat „Ruşine!” şi „Demisia!”, transmite IPN.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Jr Proxi
13.03.2018, 08:45:50

Dupa logica Maiei, sistemul electoral si in general legislatia trebuie schimbata la fiecare 2 luni pentru ca asa doreste un grup format din 3 membri?????? E timpul ca Maia sa mai lase din campania asta electorala.

alaiba timofei
13.03.2018, 09:54:27

nu poti sa schimbi nimic daca e mai putin de un an pana la alegeri! aceasta tot a fost o recomandare a Comisiei de la Venetia!

Veronica Savcenco
13.03.2018, 09:15:35

Ce are rost referendumul, daca nu poti schimba sistemul electoral.

Real Realist
13.03.2018, 09:16:10

Doamna Maia! Ducetiva in Italia si va inregistrati grupul anti-mixt, deoarece ei tot au implementat sistemul mixt!

Modifică Setările