Maia Sandu, despre riscul ca Plahotniuc şi Şor să fugă din ţară: „Nu prea există locuri pe pământ unde se pot ascunde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor, nu au unde se ascunde şi chiar dacă vor încerca să fugă din ţară, aceştia vor fi reţinuţi şi extrădaţi.

„Nu pot trăi liniştit nicăieri. Am văzut nişte politicieni români care au plecat în Costa Rica şi care au fost extrădaţi. Nu prea există locuri pe pământ unde se pot ascunde. O să ajungem să avem procuratură independentă care va cere extrădarea lor şi o să fie sancţionaţi”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chişinău.

Potrivit ei, „sunt mijloace prin care aceşti oameni vor fi readuşi şi vor răspunde în faţa justiţiei din Moldova”.

Maia Sandu a mai spus că, în acest moment, este „foarte important să pornim pe urmele banilor şi să recuperăm banii”.

Există riscul ca ei să se revanşeze, să vină şi să încerce să recupereze puterea. Dar va fi foarte greu pentr că cetăţenii au simţit gustul libertăţii.

Agitaţie mare pe Aeroportul Internaţional Chişinău vineri, 14 iunie, odată cu anunţul democraţilor lui Vlad Plahotniuc că se retrag de la guvernare pentru ca puterea să fie preluată de alianţa PSRM - ACUM. Mai multe avioane private au decolat de pe Aeroport. Mai multe surse de presă susţin că în unul dintre avioane s-ar fi aflat şi familia deputatului Ilan Şor.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întârziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite