Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu, despre scandalul diplomatic provocat de premierul R. Moldova: România trebuie să ştie că Ion Chicu e doar o slugă fidelă a lui Igor Dodon

14
22 May 2020 21:25:21
Autor: Iurii Botnarenco

Lidera PAS, ex-premierul Maia Sandu, a declarat că „Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât faţă de România, cât şi faţă de cetăţenii Republicii Moldova”.

„Dar România trebuie să ştie că nici Dodon, nici prim-ministrul lui nu reprezintă opinia oamenilor. Dodon a ajuns în fotoliul de preşedinte cu ajutorul unei grupări criminale conduse de Plahotniuc, iar Chicu e doar o slugă fidelă a lui Dodon”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a menţionat că regretă „comportamentul neadecvat al acestor personaje şi cerem scuze pentru tupeul şi proasta lor educaţie. Sunt sigură că în curând vom scăpa de ambii”.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

„Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 inregistraţi în toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Amicus Plato
22.05.2020, 22:00:59

Cum iese această slugoaie a romîniei, repede să dreagă onorarea șifonată a rromilor la care se închină. Că acei rromi sabotează și insultă Moldova aproape zilnic, nu e nici un deranj pentru nemernică. Și vorbește de slugi ale rusiei? Dar cînd a ieșit Chicu să lingă curul rușilor cum face aceata oxiură cu curul romînilor? Această criminală, mai mult ca alți foști miniștri ai învățămîntului, e vinovată de genocid cultural și ar trebui să ia pușcărie pe viață. Chicu a răspuns sabotărilor repetate ale relației UE- Moldova de care se face vinovat acel nemernic Mureșan. Dodon a ajuns președinte pentru că mai mulți moldoveni au votat cu el decît cu tine. Tu numești cețățenii moldoveni care l-au votat pe Dodon ca fiind o grupare criminală condusă de plahotniuc? Că ești o mizerabilă agentă a țiganilor știam, că ne iei de proști știam, dar nu credeam că e la acest nivel de ticăloșie. Pleacă din Moldova, nemernico!

-8 (10 voturi)
Mandrean Paul
22.05.2020, 22:31:22

Felicitari Maia Sandu! Suina dodon si sluga lui, premierul de carton chicu sunt trepadusii moskovei. Sa ne bucuram ca au intrat in fibrilatie rusnacii. Inseamna ca ei stiu despre caderea tarului putin.

0 (6 voturi)
Mandrean Paul
22.05.2020, 22:32:27

Aproape ca uitasem sa va amintesc, trolilor: Basarabia e Romania!

0 (6 voturi)
RB2016
23.05.2020, 02:23:43

Comentariu considerat abuziv.

Victor Nagy
22.05.2020, 22:19:15

„ despre scandalul diplomatic provocat de premierul R. Moldova:” Fals ... scandalul a fost provocat de eurodeputatul român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”. Omul , Chiciu a răspuns la ... „ la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? .... ” Cu ce a greșit Chiciu ?

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările