Maia Sandu dezminte că a spus că va tăia salariile dacă ajunge la putere: Este o minciună. Asta putea scrie doar ziarul „Timpul”, care este al lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, dezminte informaţiile publicate de unele instituţii de presă care au scris că preşedinta PAS va tăia salariile bugetarilor, dacă formaţiunea sa va ajunge la guvernare. Maia Sandu a acuzat Ziarul „Timpul” de minciună, subliniind că redacţia respectivă ar fi dat o ştire falsă pentru că ar aparţine liderului PDM, controversatului om de afaceri, Vlad Plahotniuc.

UPDATE Conducerea ziarului „Timpul” a reacţionat la afirmaţiile Maiei Sandu. „Nu pot decât să-mi exprim regretul că Maia Sandu a îmbrăţişat stilul de comunicare al unor politicieni, care au pe creier o singură circumvoluţiune, pe care este scris doar un cuvânt „Plahotniuc”. O explicaţie universală pentru toate problemele şi toate insuccesele. Dna Sandu trebuie să înţeleagă că în politică nu există „vaci sacre”, iar atitudinile critice în adresa politicienilor sunt o normalitate în lumea civilizată. În cazul în care ţinta acestor atacuri este de a ne obliga să o lăudăm chiar şi atunci când nu o merită, va avea mult de aşteptat”, se arată într-un articol semnat de Silviu Tănase.

„Asta putea să scrie doar presa lui Plahotniuc şi Timpul e al lui Plahotniuc, din păcate. În primul rând se pare că PD a realizat că nu va mai fi la guvernare după alegeri. Aceasta este o minciună. Nu am spus acest lucru şi nu l-aş putea spune”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Punctul de azi”, de la TVR Moldova.

Lidera PAS a reiterat poziţia sa anterioară referitor la majorările de salarii anunţate de Vlad Plahotniuc: „Eu cred că aceste majorări anunţate de PD sunt praf în ochi”.

„Salariile mai mari pot fi asigurate atunci când recuperezi miliardul furat, atunci cresc veniturile şi ai de unde plăti. Atunci când restabileşti relaţii cu UE şi primeşti banii pe care PD nu-i mai poate primi pentru Republica Moldova. Atunci când creezi un mediu de afaceri în care oamenii de afeceri să vrea să rămână şi să dezvolte afacerile şi să continue să plătească impozite la stat”, a afirmat Maia Sandu.

Amintim că, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”, Maia Sandu a spus că reforma salariilor anunţată de democraţi „seamănă foarte mult a campanie electorală”. În opinia ei, dacă există temei de majorare a salariilor, acest lucru trebuia făcut cu mult timp înainte, dar nu cu două luni înainte de campania electorală. Ea a precizat că salariile trebuie mărite, ba chiar cu mai mult decât propun democraţii, doar că s-a arătat sceptică în sinceritatea acestora şi că au resurse financiare pentru a oferi majorările salarile.

Cu toate acestea, unele instituţii de presă au interpretat diferit mesajul Maiei Sandu. De exemplu, ziarul „Timpul” a scris „Maia Sandu anunţă că după alegeri va tăia salariile bugetarilor”.

În aceste condiţii, îndemnăm cititorul nostru să urmărească secvenţa video (min 48:30) cu declaraţiile Maiei Sandu pe subiectul majorărilor salariale, care au dus la diverse interpretări, pentru a trage concluziile de rigoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite