Maia Sandu a discutat cu ambasadorii statelor UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Combaterea pandemiei COVID-19, organizarea corectă a alegerilor anticipate şi redresarea economică a Republicii Moldova au fost subiectele discutate joi, 10 iunie, de preşedintele Maia Sandu cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Chişinău.

Discuţia a avut loc în format de videoconferinţă şi a fost moderată de Peter Michalko, ambasadorul UE în Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

„Am mulţumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos şi rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia şi care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieţi şi să lansăm în timp restrâns campania naţională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donaţia Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a spus Maia Sandu.

Şefa statului a discutat cu ambasadorii şi despre Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunţat de Comisia Europeană săptămâna trecută. „Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei ţării, de aceea vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa şi a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta trebuie să avansăm ferm în reformarea justiţiei şi în combaterea corupţiei. Cu acest prilej, le-am vorbit ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupţie, lansat acum trei zile”, a menţionat preşedintele.

Şefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesaţi şi de desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent. Şefa statului a primit asigurări din partea mai multor state-membre ale UE că vor sprijini organizarea votării cetăţenilor noştri stabiliţi în aceste ţări. Totodată, observatorii europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit şi acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber şi corect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite