Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitaţia preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relaţiilor bilaterale dintre cele două state.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă. În după amiaza aceleiaşi zile, Maia Sandu va avea o discuţie cu Cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe şi în Comisia pentru Afaceri Europene, şi va avea întrevederi cu deputaţi din fracţiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag. 

Printre oficialii de rang înalt, cu care se va întâlni Maia Sandu:

·  Armin Laschet, premierul Renaniei de Nord-Westfalia, Preşedintele Partidului Creştin-Democrat

·  Heiko Maas, ministrul Federal al Afacerilor Externe

·  Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul Federal al Apărării

·  Günther Krichbaum, preşedintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene

·  Norbert Roettgen, preşedintele Comisiei pentru politica externă

La Berlin, Maia Sandu va pune în discuţie mai multe subiecte, cum ar fi: modul în care pot fi îmbunătăţite relaţiile bilaterale dintre Germania şi Republica Moldova, situaţia politică şi de securitate din ţară şi din regiune, susţinerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecinţelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătăţirea condiţiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

La fel, Maia Sandu va participa la o discuţie publică cu genericul „Moldova - un nou început”, organizată de Fundaţia Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu domnul Norbert Lammert, Preşedintele Fundaţiei, şi de Gerhard Wahlers, Secretar General adjunct al acesteia.

Din delegaţia oficială care o va însoţi pe Maia Sandu în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidenţial în domeniul politicii externe şi Veaceslav Negruţa, consilier în domeniul economic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite