Maia Sandu explică de ce Natalia Gavriliţa beneficiază de pază de stat: „Este o necesitate legală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Maia Sandu şi candidatul desemnat la funcţia de premier Natalia Gavriliţa
Preşedintele Maia Sandu şi candidatul desemnat la funcţia de premier Natalia Gavriliţa

Preşedintele Maia Sandu a confirmat că a dispus ca premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, să beneficieze de pază de stat. Maia Sandu a explicat că acest lucru s-a făcut în conformitate cu legislaţia.

„Această necesitate este absolut legală. Atât timp cât este absolut legală nu văd o problemă. Văd o problemă atunci când resursele statului sunt irosite. În acest context, aşteptăm cu nerăbdare ca acele trei dosare care au fost expediate la Procuratură pe folosirea ilegală a resurselor SPPS să fie investigate şi să vedem o finalitate în aceste investigaţii”, a declarat Maia Sandu. 

„Pot să vă spun că în contextul în care este un prim-ministru interimar care foloseşte acum serviciile SPPS, cel puţin din prima lună, în ianuarie, acest serviciu a consumat de patru ori mai puţină benzină decât pe timpul preşedintelui precedent. Cred că lucrururile asetea o să le dscoperim şi vom oferi aceste informaţii în săptămânile care vin”, a continuat Maia Sandu.

Preşedintele a mai comunicat că a constatat că, în mandatul lui Igor Dodon, Serviciul Protecţie şi Pază de Stat a avut o serie de „activităţi ilegale care au condus la prejudicierea banilor statului”.

„Aceste anchete trebuie duse la bun sfârşit”, a mai spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite