Maia Sandu explică de ce PAS vrea să preia controlul asupra Procuraturii: „Nu poţi să dai independenţă sistemului atunci când el este corupt”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a explicat de ce Partidul Acţiune şi Solidaritate insistă să schimbe conducerea Centrului Naţional Anticorupţie şi a Procuraturii. Totodată, şefa statului a admis că noii conducători ar putea fi văzuţi de opinia publică ca fiind oameni loiali partidului. În acest sens, Maia Sandu a declarat că instituţiile respective sunt corupte, motiv pentru care nu li se poate oferi independenţă totală la moment.

„Am avut chiar astăzi o discuţie cu reprezentanţii UE şi ei toţi înţeleg că nu poţi să dai independenţă sistemului atunci când el este corupt, pentru că asta s-a întâmplat în mai multe ţări din regiune. Acum, toată lumea a înţeles că sistemul corupt trebuie curăţat, după care trebuie introduse elemente de autonomie în acest sistem”, a spus Maia Sandu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

„În 2017 a fost o lege care a oferit autonomie deplină Procuraturii. Vedem astăzi care sunt rezultatele - un sistem corupt a fost conservat, iar acum sistemul stă la cheremul unor grupări corupte”, a adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu a menţionat că în cadrul alegerilor parlamentare cetăţenii au dat un vot împotriva corupţiei când au votat pentru PAS. În această ordine de idei, preşedintele a subliniat că Parlamentul va face totul pentru a curăţa sistemul de corupţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite