Maia Sandu: Ar fi fost o situaţie foarte dramatică dacă socialiştii câştigau Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Ar fi fost, dacă nu o catastrofă, atunci o situaţie foarte dramatică, dacă socialiştii câştigau Chişinăul. De această părere este preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova. Potrivit ei, victoria lui Andrei Năstase trebuie să încurajeze forţele de opoziţie astfel încât să aibă o şansă mult mai mare de câştig la toamnă, transmite IPN.

„O să fim cu ochii pe primar şi pe echipă pentru că suntem locuitori ai Chişinăului, pentru că noi am pus obrazul şi suntem cu toţii responsabili şi vom avea grijă ca aceste angajamente să fie îndeplinite”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu spune că partidul pe care îl reprezintă este gata să pună umărul pentru a-l ajuta pe Andrei Năstase la conducerea Primăriei. „Am venit cu anumite solicitări în această campanie pentru ca Andrei Năstase să-şi asume angajamente concrete pe educaţie şi vom fi în special cu ochii pe educaţie şi aici vom încerca să ne implicăm dacă nu prin oameni în echipă, cel puţin o să venim cu iniţiative pentru noul primar şi o să-l convingem să promoveze aceste iniţiative”, a declarat politiciana.

Întrebată de ce nu a candidat la şefia Primăriei, Maia Sandu a menţionat că PAS a ales unitatea forţelor antioligarhice proeuropene pentru că anul curent vor avea loc şi alegeri parlamentare, care sunt foarte importante.

„O să recunosc că dacă nu aveam aceste alegeri parlamentare, puteam avea şi altă decizie la PAS. Decizia noastră a pornit strict de la contextul concret – avem de câştigat o victorie hotărâtoare în acest an la alegerile parlamentare, care este mult prea importantă ca să încercăm să facem competiţie”, a spus lidera PAS.

De asemenea, Maia Sandu a menţionat că PAS a analizat varianta unui candidat din afară, care să vină din societatea civilă, dar a decis să susţină candidatura lui Andrei Năstase.

În opinia preşedintei PAS, voturile alegătorilor lui Valeriu Munteanu şi Constantin Codreanu au fost foarte importante în turul doi. Totodată, au contat voturile celor care în primul tur nu au ieşit la urne.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite