Maia Sandu: Dacă Guvernul cade, există riscul ca partenerii externi să nu mai ofere asistenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Guvernul cade, există riscul ca partenerii externi să nu mai ofere bani în cadrul programelor de finanţare, iar în consecinţă cetăţenii să fie lipsiţi de majorări de salarii, îndemnizaţii şi alte facilităţi care sunt achitate o parte din sursele externe. Declaraţii în acest sens au fost făcute de premierul Maia Sandu, după şedinţa Parlamentului, transmite IPN.

Potrivit premierului, actualul guvern este credibil şi a putut să restabilească repede finanţarea externă, aducând în ţară „miliarde de lei în câteva luni din surse externe”. Iar o parte din banii pe care i-a planificat în bugetul pentru 2020 vin anume din aceste resurse externe.

Maia Sandu spune că, dacă vor fi îngheţate finanţările, cetăţenii vor fi privaţi de creşteri salariale, creşterea îndemnizaţiilor pentru perioada rece a anului, de programul de compensaţie pentru acoperirea costului parţial pentru curentul electric, creşterile pentru alte îndemnizaţii – pentru oamenii cu dizabilităţi, veteranii de la Nistru şi din Afganistan, pentru cei care au o pensie forte mică.

„Multe lucruri depind de această finanţare externă şi clar că noi suntem singurul guvern credibil, pentru că doar noi am demonstrat că vrem reforme pe bune şi reformele noastre sunt apreciate de partenerii externi. Ceilalţi vin doar cu discursuri frumoase, în spatele cărora se ascund intenţii de a controla procuratura, justiţia”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu.

Partidul Socialiştilor a înaintat vineri, 8 noiembrie, o moţiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii procuraturii. Biroul Permanent se va întruni în următoarele trei zile pentru a decide când va avea loc următoarea şedinţă în plen, la care se va examina moţiunea depusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite