Maia Sandu i-a retras lui Vlad Plahotniuc „Ordinul Republicii”: O persoană care a furat ţara nu se poate bucura de distincţii de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc

Preşedintele Maia Sandu a anunţat joi, 18 februarie, că i-a retras fostului lider PDM Vlad Plahotniuc distincţia „Ordinul Republicii”. Potrivit şefului statului, Plahotniuc ar fi primit distincţia respectivă cu încălcarea procedurilor legale.

„O persoană care a furat ţara, a atacat şi slăbit instituţiile statului şi a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincţii de stat”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a precizat că această distincţie a fost acordată cu încălcarea procedurii şi a normelor legale, şi anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor. 

„Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizaţiei municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecţii care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincţii de stat”, a spus Maia Sandu.

Amintim că, în iulie 2014, Vlad Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii” de către preşedintele Republicii Moldova de atunci, Nicolae Timofti.

Distincţia respectivă i-a fost oferită acestuia „pentru contribuţii decisive la desăvârşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite