Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu: Igor Dodon vroia să-şi pună omul său în fruntea ANSA

5
16 Nov 2019 11:55:25
Autor: Iurii Botnarenco

Igor Dodon avea un interes foarte mare faţă de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi vroia să-şi pună omul său în fruntea acestei instituţii. Declaraţia a fost făcută de ex-premierul Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate. Potrivit ei, despre aceasta s-a discutat în cadrul întâlnirilor dintre şeful statului şi şefa cabinetului de miniştri, atunci când Maia Sandu se afla în această funcţie, transmite IPN.

Politiciana spune că Igor Dodon a şi înaintat un candidat, dar acesta nu ar fi fost suficient de profesionist şi prim-ministra a respins această candidatură.

„A existat un foarte mare interes din partea domnului Dodon pentru ANSA. El vroia foarte mult să-şi pună omul său în această instituţie. Eu am spus că noi căutăm un om foarte bun, un specialist foarte bun, necorupt pentru că acolo sunt foarte multe scheme. El a propus un CV şi eu am considerat că acesta nu este un specialist suficient de bun şi noi căutam în continuare. Interesant era că pentru domnul Dodon era interesantă această agenţie”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Lidera PAS susţine că chiar dacă în spaţiul public Igor Dodon critica dur activitatea Guvernului pe care îl conducea şi că avea mari pretenţii faţă de unii miniştri, în cadrul întâlnirilor personale acesta nu aducea acuzaţii şi argumente de ce unii şefi de ministere ar trebui să fie schimbaţi. Fosta prim-ministră spune că, în mare parte, şeful statului doar îşi manifesta interesul faţă de unele ministere, dar nu argumenta ce anume nu fac bine unii miniştri. „Când aveam aceste întâlniri, el nimic despre aceasta nu spunea, el doar spunea că îi sunt interesante unele ministere”, a adăugat politiciana.

În opinia Maiei Sandu, Igor Dodon avea două mari probleme: reforma justiţiei şi „bugetul solidarităţii” elaborat de Guvernul precedent. Referitor la reforma justiţiei Maia Sandu spune că Igor Dodon se temea de un procuror independent care l-ar fi pus sub anchetă, iar „bugetul solidarităţii”, care oferea o serie de majorări de salarii şi indemnizaţii, ar fi întărit poziţiile executivului şi ar fi crescut ratingul acestuia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

ion damian
16.11.2019, 20:36:28

sobolanul rosu dodon este corupt pana-n maduva oaselor! a fost inregistrat cand spunea ca ciuma rosie a socialistilor a primit un milion de euro de la cocina moskva.

+1 (1 vot)
Amicus Plato
17.11.2019, 00:33:19

Tzygane, nu exista asa inregistrare. E o inventie tzyganeasca. A lipit Plaha mai multe bucati de discutzii pe teme separate una despre cat ii costa functionarea partidelor si alta despre rusi ceva. Nimic nu reiese de acolo ca Dodon a zis ca primeste bani de la rusi. Asta nu impiedica borata tzyganime sa repete minciuna tzyganeasca cu finantarea de la rusi. Va roade tare Dodon ca e patriot si nu va da, tzyganilor boratzi, Moldova pe tava.

-3 (3 voturi)
ion damian
17.11.2019, 12:36:45

sobolan rosu tiraspolez halitor de stevie ofilita ,tu comentezi? traiesti in conditii de Africa .ai capul plin de samagon si MINTI ,INREGISTRAREA ESTE AUTENTICA CIUMA ROSIE !DODONUL SATULUI PATRIOT???????!! SE DUCE DE 2 ORI PE LUNA LA PUTLER SI ES TE PATRIOT CIUMA ROSIE CE ESTI ?

+2 (2 voturi)
Amicus Plato
17.11.2019, 16:34:01

Cioroiul borit, tot cioroi borit. Am urmarit acea inregistrare si nicaieri nu apare ce spun boritii. E a alta minciuna a mizeriilor planetei. Ura fara margini a boriturilor fata de Dodon e indicatorul cel mai important de patriotism. Cu cit dusmanii de moarte cei mai infecti ai Moldovei si moldovenilor il urasc mai mult, cu atit mai mult se dovedeste ca Dodon e salvatorul Moldovei si moldovenilor. Intilnirile cu Putin sint foarte importante, Rusia e singurul prieten si garant al existentei Moldovei in fata planurilor boritilor de pe ambele maluri ale Prutului. De aici ura boritilor fata de moldoveni si rusi pentru ca nu lasa tara tzyganilor boriti sa devina mai mare prin anexarea Moldovei prin inselatorie, nu forta, ca boritii au fost si sint neputinciosi.

-3 (3 voturi)
ion damian
17.11.2019, 17:37:13

Bsarabia este pamant romanesc sobolan rosu .putler sa acorde "protectie " pamantului romanesc????????????? pleaca in siberia ciuma mincinoasa ,saracie tiraspoleza .

+2 (2 voturi)
Modifică Setările