Maia Sandu îndeamnă procurorii să nu asculte indicaţiile lui Harunjen şi Beţişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Dacă cei 660 de procurori din Republica Moldova vor aplica legea şi nu vor mai asculta indicaţiile ilegale ale lui Eduard Harunjen şi Adrianei Beţişor, atunci aceştia vor avea ţara de partea lor. Declaraţia aparţine premierului Maia Sandu, care, într-un briefing de presă organizat pe 5 iulie, a cerut tuturor procurorilor din ţară să acţioneze conform legii, transmite IPN.

Maia Sandu a făcut referire la conferinţa de presă susţinută pe 4 iulie de către procurorul general, Eduard Harunjen, şi procurorul-şef adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Adriana Beţişor, care, potrivit premierului, au încercat să demonstreze că investighează furtul miliardului, „dar, în realitate, au eşuat lamentabil”. „Furtul miliardului şi alte dosare de rezonanţă, bat pasul pe loc”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministrul a cerut celor 660 de procurori din Republica Moldova să se comporte ca nişte procurori adevăraţi şi să nu stea ascunşi prin birouri până se schimbă conducerea. „Conducerea se va schimba. Mai mult decât atât. Eduard Harunjen va răspunde în faţa legii pentru că, prin acţiunile şi inacţiunile sale, miliarde de lei au fost furaţi de la stat”, a spus Maia Sandu.

Premierul a îndemnat procurorii să lucreze doar în interesul naţional, „afectat foarte puternic în ultima perioadă”. Maia Sandu a mai spus că procurorii au responsabilitatea ca statul să nu fie furat în continuare.

„Fiecare zi în care voi nu faceţi nimic este o zi pierdută pentru ţară. În fiecare zi în care voi staţi prin birouri, criminalii ascund banii şi proprietăţile furate de la stat şi cetăţeni”, a mai spus Maia Sandu în adresarea către procurorii din Republica Moldova.

Prim-ministrul a dat asigurări că ţara va fi de partea procurorilor dacă aceştia vor lăsa frica deoparte, vor aplica legea şi „nu vor executa indicaţiile ilegale ale lui Harunjen şi Beţişor”. „Nimeni nu vă cere nimic altceva decât să fiţi procurori. Nimeni nu vă cere nimic altceva decât să aplicaţi legea, astfel, prin aceasta, să protejaţi cetăţenii şi statul”, a declarat Maia Sandu în adresarea către procurori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite