Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu, la întâlnirea cu Peter Michalko: „Vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme şi de asociere la Uniunea Europeană”

5
16 Jan 2021 10:58:27
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Maia Sandu s-a întâlnit vineri, 15 ianuarie, cu ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko. Cei doi oficiali au discutat despre direcţiile prioritare de cooperare între Moldova şi instituţiile UE. La întâlnire au fost abordate atât aspecte ale politicii interne, cât şi perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care Maia Sandu o va efectua la Bruxelles, în perioada 18 - 19 ianuarie.

Maia Sandu i-a mulţumit lui Peter Michalko şi tuturor partenerilor europeni pentru deschiderea şi susţinerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor. 

„Am convenit, totodată, asupra necesităţii de a intensifica relaţiile dintre ţara noastră şi Uniunea Europeană, pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu şi lung, la consecinţele crizei Covid-19 atât pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cât şi pentru economia ţării noastre. În acest context, am menţionat că una dintre priorităţile vizitei la Bruxelles este să asigurăm ţara cu vaccin anti-Covid-19 şi cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu l-a asigurat pe ambasadorul Uniunii Europene că pentru Republica Moldova este prioritar să rămână un vecin consecvent şi sigur al UE - atât ca partener politic şi economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic. 

„Drept urmare, vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme şi de asociere la Uniunea Europeană”, a menţionat Maia Sandu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Lucifer
16.01.2021, 11:14:07

Deocamdată Maia Sandu se mişcă bine, dar nu poate face prea multe din cauza unui parlament şi guvern ostil. Alegerile anticipate sunt absolut necesare.

-4 (8 voturi)
zbucium ion
18.01.2021, 07:57:41

O majoritate parlamentara nu va avea intr-un viitor previzibil, deaceea nu trebuie sa amâne problemele legate de implementarea Acordului de Asociere (AA) si integrarea economica mai profunda cu UE, Romania si Ucraina, dar sa găsească limba comuna si sa conlucreze cu forțele politice existente in parlament, măcar sa înceapă unele lucrări, proiecte, schimbari etc. pentru a fi continuate dupa alegeri. Teama mi-i ca ea vrea alegeri anticipate pentru a DESTABILIZA situatia, pentru a stârni CRIZE peste CRIZE si de a compromite statul neiubit de "unionisti"- R.Moldova.

-1 (1 vot)
Mandrean Paul
18.01.2021, 09:01:29

@Ceapaiev buciumat, In zadar ti-a fost munca de ani de zile. Nu a iesit suina dodon asa cum va doreati tu si stapanii tai de la kremlin.

Utilizator Adevărul
16.01.2021, 12:29:06

Comentariu considerat abuziv.

zbucium ion
18.01.2021, 07:40:47

"... atât ca partener politic şi economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic" - Păi, Parteneriatul Estic (PaE) anume asta si este - ASOCIEREA POLITICA si INTEGRAREA ECONOMICA cu UE si cu statele UE, precum si cu statele Parteneriatului Estic, in deosebi cu cele deja ASOCIATE cu UE - Ucraina si Georgia. Primul si cel mai apropiat stat UE este Romania, iar cel mai apropiat stat al PaE este Ucraina, cu aceste doua state R.Moldova ar trebuii sa se INTERCONECTEZE prin reteaua ENERGETICA, de GAZE, de TRANSPORT auto, feroviar, fluvial si maritim in perspectiva aderării R.Moldova la Uniunea Energetica a UE, la Uniunea Vamala a UE, la cea digitala etc.. Despre aspectele concrete ale interconectărilor cu tarile vecine ar trebui sa se intereseze atât Maia Sandu, cât si Delegația UE in R.Moldova. Bunăoară, când Calea Ferata din Moldova va fi electrificata si modernizata si va corespunde standardelor UE? Când R.Moldova isi va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze si curent electric? Când vor ajunge gazele din Romania si UE pe malul stang al Prutului si la Chisinau? Când vor fi construite liniile de înaltă tensiune Bălți-Suceava si Vulcanesti- Isaccea etc.?

-1 (1 vot)
Modifică Setările