Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu, la întâlnirea cu preşedintele Consiliului European: Suntem într-o situaţie politică dificilă, dar vă asigur că schimbările pornite sunt ireversibile

1
28 Feb 2021 16:57:20
Autor: Iurii Botnarenco
Charles Michel şi Maia Sandu
Charles Michel şi Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit duminică, 28 februarie, la Chişinău, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Şeful statului a declarat că schimbările pornite în societate şi în clasa politică sunt inevitabile şi ireversibile.

„Suntem şi într-o situaţie politică dificilă. Oamenii din Republica Moldova au ales şi cer procese de curăţare a statului de corupţie, cer reforma justiţiei, lucruri care nu sunt pe placul unor grupuri de interese reprezentate în Parlamentul actual. Pentru că aceste schimbări sunt susţinute de către toţi cetăţenii Republicii Moldova”, a afirmat Maia Sandu.

Preşedintele ţării consideră că „pentru a ne mişca mai repede, reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei au nevoie de sprijin parlamentar”. 

„Cu cât mai rapid vom organiza alegeri parlamentare anticipate şi vom confirma un guvern cu sprijin parlamentar deplin, cu atât mai bine pentru cetăţenii noştri. Aceasta este o altă prioritate pentru noi”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu a subliniat că R. Moldova are o agendă ambiţioasă în relaţia cu Uniunea Europeană prin implementarea Acordului de Asociere. 

„Lucrăm acum, împreună cu echipa din guvern şi cu partenerii noştri din Comisia Europeană, asupra unui program de recuperare economică a Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru intenţia Comisiei Europene de a susţine un asemenea plan în contextul planificării asistenţei externe a Uniunii Europene pentru următorul ciclu financiar multianual”, a mai spus Maia Sandu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zbucium ion
1.03.2021, 01:15:25

"Schimbările" nu pot fi DEMOCRATICE, dacă se fac NEDEMOCRATIC, autocratic, in stil TOTALITARIST prin încălcarea Constituției si sfidarea instituțiilor de baza ale statului - Parlamentul si Curtea Constituțională, sfidandu-se valorile si principiile europene.

-2 (2 voturi)
Modifică Setările