Maia Sandu, după învestirea Guvernului: „Provocările sunt mari, aşteptările sunt şi mai mari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a declarat, după învestirea Guvernului Gavriliţa, că noul Executiv se va bucura de sprijinul Preşedinţiei şi al Parlamentului. Şefa statului a îndemnat cabinetul de miniştru să fie aproape de cetăţeni şi să acţioneze în funcţie de interesele acestora.

„Învestirea unui Guvern integru, sprijinit de o majoritate parlamentară formată din oameni cinstiţi, este ceea ce şi-au dorit sute de mii de oameni, care au mers la vot cu speranţa de a schimba situaţia din ţară în bine. Este încununarea efortului a zeci de mii de oameni, care au luptat curajos împotriva regimurilor corupte, care au luptat pentru democraţie, pentru dreptate şi pentru bunăstare. Milioane de oameni sunt cu ochii pe voi”, a declarat Maia Sandu.

„Provocările sunt mari, aşteptările sunt şi mai mari. Toate cunoştinţele, experienţa pe care le-aţi acumulat până acum au fost doar o etapă pregătitoare pentru această misiune importantă. Ceea ce veţi reuşi în acest Guvern va fi şi aprecierea importantă a carierei dvs profesionale. Eu o să vă sprijin, Parlamentul o să vă sprijine, aveţi sprijinul partenerilor de dezvoltare, dar e foarte important să aveţi sprijinilor cetăţenilor, să fiţi aproape de cetăţeni, să fiţi aproape de ei şi orice decizie pe care o luaţi să pornească de la interesul şi nevoia cetăţeanului. Vă urez să vă faceţi lucrul cu onoare, cu demnitate şi cu mult curaj”, a mai spus şefa statului.

După o perioadă de şapte luni de incertitudine şi fără un Guvern cu puteri depline, Moldova are în sfârşit un nou Executiv. Cabinetul de miniştri, în frunte cu premierul Natalia Gavriliţa, a fost învestit în funcţie vineri, 6 august, cu votul a 61 de deputaţi din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Noul Executiv va trece printr-o restructurare şi va fi format din 13 ministere, cu patru mai mult decât anterior.

„Vă promitem că imediat mergem la muncă şi vom munci consecvent pentru interesele cetăţenilor”, a declarat Natalia Gavriliţa, noul prim-ministru.

Guvernul Gavriliţa a fost sprijinit doar de deputaţii PAS, Partidul Şor şi Blocul Comuniştilor&Socialiştilor au anunţat din start că nu vor acorda vot de încredere noului Guvern.

Lista integrală a Cabinetului de miniştri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite