Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu îşi propune să modifice componenţa Consiliului Suprem de Securitate: „Cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuţie”

0
25 Nov 2020 10:50:31
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat că „corupţia este un pericol pentru securitatea naţională”, iar lupta anticorupţie şi reforma justiţiei vor începe imediat ce va fi învestită în funcţie. În acest context, Maia Sandu a anunţat că îşi propune modificarea componenţei Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

„Voi reseta modul de organizare şi funcţionare a instituţiei. Cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuţie în cadrul CSS - furtul miliardului, landromatul, concesionarea aeroportului, finanţarea ilegală a partidelor politice şi a campaniilor electorale, de exemplu, cazul Bahamas. Voi crea un mecanism de verificare a tuturor propunelor venite de la CSM, vizând numirea sau promovarea în funcţie a judecătorilor, astfel încât nicio persoană cu probleme de integritate care a emis decizii dubioase, ilegale, să nu poată fi numită sau promovată în funcţie. Acelaşi mecanism va fi valabil pentru alt numiri în funcţii de care se face responsabil preşedintele”, a declarat Maia Sandu miercuri, 25 noiembrie, într-un briefing de presă.

Ea a mai adăugat că va insista pe evaluarea externă a judecătorilor şi procurorilor: „În acest sens, voi veni cu un proiect de lege în termeni cât mai restrânşi în Parlament”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările