Maia Sandu: Justiţia lui Igor Dodon l-a eliberat pe Vlad Filat din închisoare. Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat Maia Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că Guvernul pe care l-a condus nu a întreprins nicio acţiune ce ar fi contribuit la eliberarea înainte de termen a ex-premierului Vlad Filat. Maia Sandu afirmă că în spatele eliberării din închisoare a lui Vlad Filat ar sta Igor Dodon, care ar dori în aşa fel să discrediteze Blocul ACUM.

„Justiţia lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare. Să fie foarte clar - Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie. Hotărârea ”vestitei” judecătorii Ciocana de eliberare a lui Filat ridică mari semne de întrebare, ca şi multe alte hotărâri adoptate de justiţia din Republica Moldova”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, acuzaţiile lui Dodon la adresa echipei sale „sunt aberante, iar complicitatea penitenciarului 13, care prezintă o hârtie datată cu ziua demiterii guvernului, este o făcătură grosolană”. 

„Dodon este cel care controlează judecătorii şi protejează corupţii. Guvernul pe care l-am condus a luptat vehement cu corupţia şi corupţii. Dodon ştie de cine să se teamă şi face totul ca să-şi discrediteze oponenţii. Dar oricum, este o caricatură în comparaţie cu Plahotniuc, de care s-a temut şi de care a scăpat doar datorită blocului ACUM. Îi va veni şi lui timpul cât de curând”, mai spus Maia Sandu.

Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a dat de înţeles că eliberarea lui Vlad Filat ar fi fost influenţată de Guvernul condus de Maia Sandu.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat a fost eliberat din închisoare înainte de termen marţi, 3 decembrie, după ce a petrecut doar patru ani în detenţie din cei nouă ani la care a fost condamnat, în iunie 2016, pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015 şi condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, bani ce ar fi provenit de la Banca de Economii. Vlad Filat a pledat nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite