Maia Sandu a lansat un program de stagii pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinte Moldova Maia Sandu palatul Victoria guvern Florin Citu Sorin Cimpeanu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedinţia Republicii Moldova a lansat un program de stagii pentru viitorii profesionişti. Candidaţii pot depune dosarul pentru stagiu în diverse departamente ale instituţiei prezidenţiale, precum şi în cadrul echipei de consilieri ai preşedintelui Republicii Moldova, transmite IPN.

Durata stagiului va fi de trei luni, cu posibilitatea de extindere a termenului până la şase luni. Candidaţii pot opta pentru un stagiu în cadrul Direcţiilor Juridică, Informare şi comunicare cu mass-media, Politică internă, Relaţii externe şi protocol, Petiţii şi audienţă, Management al documentelor, Administrare patrimoniu, precum şi în Secţia e-administrare şi securitate informaţională şi în Serviciul resurse umane.

Totodată, candidaţii pot alege să facă un stagiu în cadrul echipei de consilieri prezidenţiali: în domeniul economic – Veaceslav Negruţa, în domeniul educaţiei şi cercetării – Valentina Chicu, în domeniul culturii – Angela Braşoveanu-Erizanu, pentru relaţiile cu diaspora –  Elena Druţă, pentru comunicare publică –  Sorina Ştefîrţă.

Vor fi acceptaţi pentru stagiu studenţii în ultimul an la licenţă, masterat sau doctorat, sau absolvenţii recenţi ai unuia dintre aceste niveluri de studii, studenţii care învaţă în Republica Moldova sau în străinătate, motivaţi, creativi şi flexibili.

Candidaţii vor depune un dosar care să conţină Curriculum Vitae (CV), o scrisoare de motivare şi un certificat care confirmă efectuarea studiilor în cadrul instituţiei de învăţământ/copia diplomei de studii. Dosarele pot fi depuse până la 31 ianuarie 2022, pe adresa de e-mail internship@prm.md. Concursul va include proba de interviu, care va avea loc la sediul Preşedinţiei Republicii Moldova: mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 154.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite