Maia Sandu: Legile pentru care Guvernul Chicu şi-a asumat răspunderea trebuie votate în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, a reiterat poziţia formaţiunii sale că PAS este gata să voteze legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, însă doar dacă acestea vor trece prin procedură parlamentară şi nu prin asumare de răspundere.

„Fracţiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensaţii pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie şi eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ex-premierul a făcut o analogie cu situaţia când Guvernul ei şi-a asumat răspunderea pentru o lege care oferea posibilitatea premierului să desemneze candidatul la funcţia de procuror general.

„Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputaţi care să susţină reforma justiţiei, care ar fi adus în funcţie un procuror general independent şi nu unul care eliberează hoţii din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susţinerea unui buget pentru oameni. Iar Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ şi să-şi dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluţia”, a afirmat Maia Sandu.

Ea susţine că „după ce a adus ţara la sapă de lemn, Guvernul lui Dodon caută motive să plece. Dar nu are curajul să recunoască public că a dat-o în bară, că i-a scăpat situaţia de sub control – oamenii se îmbolnăvesc, sărăcesc, iar ţara este total izolată de restul lumii”.

Amintim că două şedinţe ale Parlamentului de săptămâna trecută, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, au fost amânate din lipsă de cvorum. Următoarea şedinţă va avea loc luni, 6 iulie.

Igor Dodon susţine că „întreaga societate asistă în aceste zile la blocarea activității Parlamentului, în momentul în care Guvernul dorește să pună în aplicare pachetul de legi sociale prin care să fie susținute financiar mai multe categorii importante de cetățeni”.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite