Maia Sandu: Toată lumea trebuie să înţeleagă că acest proces de schimbare a puterii este ireversibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care a fost numită sâmbătă de Parlament în funcţia de premier, declară că toată lumea trebuie să înţeleagă că procesul de schimbare a puterii este ireversibil. „Da, poate să încerce să facă violenţe, asta ar fi foarte grav şi consecinţele pentru ei ar fi foarte grave”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite IPN.

„Pentru oricine care ştie să citească legea este absolut clar că deciziile Curţii Constituţionale sunt abuzive şi ilegale. Nu au cum să-şi imagineze că toată lumea o să uite, o să treacă cu vederea aceste lucruri şi o să discute cu PDM. Pe de o parte, avem recunoaşterea a tot mai multe ţări străine şi, pe de altă parte, poziţia absolut ridicolă, absurdă care denotă disperarea Partidului Democrat”, spune Maia Sandu.

Potrivit ei, decizia Comisiei de la Veneţia privind hotărârile emise de Curtea Constituţională de la Chişinău, care va fi emisă pe 21 iunie, va veni ca o confirmare pentru cei „care nu au citit legislaţia sau nu au făcut o analiză a situaţiei”.

Preşedinta PAS nu exclude că liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, ar putea să primească sancţiuni internaţionale în cazul în care nu vrea să cedeze puterea. „El (n.r. Vladimir Plahotniuc) nu are altă alternativă. Trebuie să plece, trebuie să cedeze puterea în mod paşnic”, a declarat politiciana.

Sâmbătă, 8 iunie, a fost continuată şedinţa Parlamentului în cadrul căreia a fost învestit Guvernul în frunte cu Maia Sandu. Guvernul lui Pavel Filip refuză să plece din funcţie făcând trimitere la deciziile Curţii Constituţionale care a dizolvat Parlamentul format în urma alegerilor din 24 februarie 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite