Maia Sandu: Am mers în circumscripţia nr.50 pentru că ne dorim să câştigăm alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Copreşedinta Blocului electoral ACUM Maia Sandu afirmă că a decis să candideze în alegerile din 24 februarie pe circumscripţia nr. 50, candidat din partea moldovenilor stabiliţi în Europa, pentru că Blocul ACUM îşi propune că câştige alegerile, iar candidatura liderei PAS pe circumscripţia respectivă ar aduce la îndeplinirea acestui obiectiv.

„Eu sunt sigur că şi diaspora, în marea ei parte, îşi doreşte schimbarea puterii, schimbarea situaţiei, îşi doreşte alungarea de la putere a acestui clan mafiot şi oferirea unei perspective pentru cei care sunt acasă şi pentru cei care sunt plecaţi. Pentru ca noi să realizăm acest lucru împreună, trebuie să câştigăm alegerile şi să mobilizăm toate lumea la vot, inclusiv diaspora”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Preşedinta PAS a menţionat că Blocum ACUM contează pe o mobilizare şi mai mare a diasporei în aceste alegeri, „iar asta o să însemne nu un mandat câştigat pe circumscripţia 50, dar poate chiar cinci-şase şi un asemenea număr de mandate ar putea face diferenţa în aceste alegeri.

Maia Sandu mai spune că va depune eforturi pentru ca să fie create condiţii ca cetăţenii să-şi poată exercita dreptul la vot. Potrivit ei, din cauza iresponsabilităţii guvernării, în prezidenţialele din 2016, zeci de mii de oameni din diasporă nu au putut vota, pentru că nu au existat buletine de vot suficiente.

„Calculele noastre arată că trebuie deschise încă cel puţin 50 de secţii de vot, suplimentare la cele deschise în prezidenţiale”, a adăugat lidera PAS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite