Maia Sandu: Mizăm pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală din Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Vlah şi Maia Sandu
Irina Vlah şi Maia Sandu

Administraţia Prezidenţială urmăreşte cu atenţie evoluţiile din regiunea găgăuză şi mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală, a declarat preşedintele Maia Sandu în cadrul unei şedinţe de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu başcanul Irina Vlah, transmite IPN.

„Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viaţă mai bună, aşa cum ne dorim o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii ţării noastre. Scopul nostru este ca fiecare localitate să beneficieze de oportunităţi de dezvoltare şi de creştere economică”, a declarat Maia Sandu. 

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei, citat de IPN, împreună cu oficialii de la Comrat s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română şi găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea şcolii tinerii din Găgăuzia să se simtă integraţi plenar în societate.

Preşedinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din Găgăuzia să susţină reformele pornite în ţară, în special în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei. De asemenea, şefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea şi de a nu îngrădi libertăţile democratice ale cetăţenilor.

Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent aleasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite