Maia Sandu: Vă mulţumesc celor care aţi pus umărul la întărirea democraţiei în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele ţării, Maia Sandu, mulţumeşte celor care au mers la vot şi „au pus umărul la întărirea democraţiei în Moldova”. Potrivit şefei statului, exemplul celor care, în ţară sau în diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că se va reuşi în construirea unei ţari libere şi unui stat care se îngrijeşte de cetăţenii săi, transmite IPN.

„La aceste alegeri s-a confirmat încă o dată că unele instituţii ale statului sunt departe de a răspunde aşteptărilor cetăţenilor. Unele instituţii care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt întoarse cu cheia politică, ignoră legile şi pun în pericol organizarea unor alegeri libere şi corecte. Dacă vrem să devenim o democraţie puternică, astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete. Avem nevoie de instituţii puternice, care să respecte şi să asigure alegerea liberă a oamenilor. Ca preşedinte, vă promit că, în următorii ani, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca oamenii să poată să voteze mai uşor, fără presiuni şi fără corupţie electorală. Aceasta este o prioritate pentru viitorul Parlament şi sper să pot lucra alături de o majoritate formată din oameni oneşti pentru a face din ziua votului o sărbătoare a democraţiei pentru fiecare cetăţean”, se arată în mesajul preşedintei, postat pe Facebook.

Maia Sandu şi-a exprimat speranţa ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova şi sfârşitul domniei hoţilor asupra Moldovei. Preşedinta a adăugat că, după ce se vor număra voturile şi se vor valida alegerile, se vor purta discuţii despre paşii constituţionali pentru formarea Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite