Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu: Pentru a păstra renumele de ţară agrară trebuie modernizat sectorul agricol

0
29 Nov 2021 17:03:28
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Maia Sandu consideră că pentru a păstra renumele de ţară agrară, pe care Republica Moldova l-a câştigat de ani buni, şi a-l face să lucreze în beneficiul ţării, trebuie să fie modernizat sectorul agricol, transmite IPN.

 „Să investim în tehnologii, pentru a face agricultura mai durabilă şi mai rezistentă la schimbarea climei, şi să creştem industria de prelucrare pentru a răspunde nevoilor agricultorilor”, a declarat preşedinta Maia Sandu, într-un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Lucrătorului din Agricultură şi Industria de Prelucrare.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, procesul de modernizare a agriculturii nu va fi un proces simplu nici pentru stat, nici pentru fermieri, a spus Maia Sandu, fiind nevoie şi de investiţii, şi de oameni dedicaţi pentru a reuşi. „Este singura cale pentru a avea o agricultură care să răspundă standardelor actuale de calitate, să exporte pe marile pieţe ale lumii, iar astfel să fie mai profitabilă şi să asigure bunăstarea angajaţilor săi. Sunt convinsă că putem să parcurgem acest drum împreună”, a declarat şefa statului. Ea a transmis un omagiu şi gânduri de recunoştinţă tuturor celor care lucrează pământul. „Dacă, astăzi, ne putem bucura de o bucată de pâine pe masă, este datorită efortului şi sacrificiului dumneavoastră”. Potrivit şefei statului, oamenii din multe ţări ştiu şi apreciază gustul merelor şi prunelor din Republica Moldova, nucile moldoveneşti pot fi găsite pe rafturile celor mai mari magazine europene, iar vinurile câştigă medalii la cele mai importante concursuri mondiale. Ziua lucrătorului din Agricultură şi Industria de Prelucrare este marcată în a patra duminică a lunii noiembrie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările