Maia Sandu: „Pe 31 august, noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Premierul Maia Sandu a declarat că, pe 31 august, Guvernul va sărbători Ziua Limbii Române, indiferent de poziţia preşedintelui Igor Dodon, care susţine că limba pe care o vorbesc moldovenii este moldoveneasca şi nu româna.

„Pe 31 august, noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui. Noi sărbătorim Ziua Limbii Române, aşa a fost întotdeauna în cazul nostru”, a declarat Maia Sandu pentru blogul lui Marius Diaconescu de pe Adevărul.ro.

Întrebată de ce în documentele oficiale ale Primăriei Chişinăului apare doar limba noastră, iar limba română a dispărut, Maia Sandu a răspuns că „la Primăria Chişinău a ajuns în funcţia de primar cineva de la Partidul Socialiştilor. La guvern se va sărbători Ziua Limbii române”.

Cât priveşte evenimentele care sunt planificate de către Igor Dodon pe 24 august, care a decis să sărbătorească „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de fascism”, ce se va încheia cu „un concert grandios”, în timp ce Guvernul a declarat 23 august zi de doliu naţional, Maia Sandu spune că „ne-am exprimat anumite îngrijorări, pentru că aceste lucruri o să trezească nemulţumirea celor care au avut de suferit de pe urma regimului stalinist şi sunt foarte mulţi cei care au avut de suferit”. 

„Unii dintre oameni poate nu conştientizează încă acest lucru, pentru că propaganda, din păcate, a avut efecte de durată şi mai are aceste efecte. Nu putem să le interzicem celor din Partidul Socialiştilor să organizeze anumite manifestaţii. Noi, pe partea noastră, o să comemorăm în 23 August”, a spus prim-ministra.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite