Maia Sandu va pleca într-o vizită în SUA, la începutul lunii septembrie: „Avem multe uşi deschise, multe propuneri de parteneriat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu va întreprinde o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 august - 4 septembrie, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului de miniştri. Prim-ministra spune că „timp de mulţi ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internaţional”, iar „astăzi situaţia s-a schimbat”.

„Toţi cei mai importanţi parteneri externi manifestă interes pentru Republica Moldova. Avem multe uşi deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin şi deschidere.
În acest context, văd o dezvoltare fără precedent a relaţiilor noastre cu SUA”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Premierul a accentuat că în cadrul vizitei din SUA priorităţile Guvernului vor fi „aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă pentru cetăţenii noştri la noi acasă”.

„Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democraţiei şi a progresului”, a spus prim-ministra.

Maia Sandu a precizat că, săptămâna viitoare, Republica Moldova va fi vizitată de către John Bolton, consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională. 

„Faptul că un oficial de acest rang şi domeniu vizitează ţara noastră este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova”, a menţionat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite