Maia Sandu a prezentat un raport de alternativă pentru 100 de zile de activitate a Guvernului Chicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o sută de zile de la învestirea Guvernului Chicu, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, ex-premierul Maia Sandu, îl numeşte un executiv „al scumpirilor, al izolării internaţionale, precum unul împotriva cetăţenilor”. Politiciana spune că executivul, pe care îl mai numeşte „Guvernul lui Dodon”, a preluat „schemele şi corupţia de pe timpul regimului Plahotniuc”.

Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că prezintă un raport de alternativă pentru cele o sută de zile, iar dacă preşedintele Igor Dodon nu este de acord cu el, îl invită la o dezbatere la televiziunea naţională Moldova 1, transmite IPN.

Maia Sandu a menţionat că „deputaţii PSRM şi PDM au demis din laşitate şi frică un guvern orientat spre cetăţeni, care a eliminat scheme corupte, a reuşit să restabilească credibilitatea ţării pe plan internaţional, a adus bani în buget şi a început să facă progrese în reforma justiţiei. În schimb, au votat în mare grabă un guvern subordonat preşedintelui Dodon, format din aceiaşi oameni şi bazat pe aceleaşi metode cu care a operat regimul lui Plahotniuc”, a menţionat politiciana.

Lidera PAS spune că, după trei luni, „acest guvern nici măcar nu doreşte să comunice clar şi transparent cu cetăţenii şi să explice cu ce s-a ocupat tot acest timp în afară de a merge la şedinţe la Igor Dodon cu închinăciuni”. „Aţi văzut vineri cum un ditamai prim-ministru a încercat să se furişeze pe uşa din spate a Parlamentului, neinvitat şi neanunţat, cu un discurs plin de afirmaţii contradictorii. Îi felicit şi îi mulţumesc pe colegii mei din Parlament pentru că au insistat pe respectarea legii şi a procedurilor şi au demonstrat că opoziţia este puternică şi poate să apere procesele democratice. Aţi mai văzut probabil şi un document publicat, care se pretinde a fi un raport pe o sută de zile, dar care nu spune nimic”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a vorbit despre majorarea tarifelor la transportul interurban, creşterea preţului la carburanţi, facturile exagerate la agentul termic, dar şi despre lipsa progreselor în implementarea reformelor şi, în consecinţă, izolarea Republicii Moldova pe plan internaţional. De asemenea, preşedinta PAS s-a referit şi la schemele de corupţie şi repunerea în funcţii a oamenilor lui Plahotniuc şi a oamenilor cu probleme de integritate care au fost vizaţi în investigaţii jurnalistice.

Întrebată dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu a declarat că deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens. „O să anunţăm acest lucru în momentul în care o să luăm o decizie la partid. Acum examinăm toate posibilităţile şi ştim sigur că vrem să luăm decizia care să ne asigure victorie împotriva lui Dodon, pentru că îl considerăm un pericol pentru Republica Moldova”, a conchis Maia Sandu.

https://www.ipn.md/ro/lidera-pas-vine-cu-raport-de-alternativa-pentru-100-7965_1071749.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite