Maia Sandu: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este cel mai mare act de agresiune de pe continentul european după cel de-Al Doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maia sandu foto administratia prezidentiala republica moldova

Preşedintele Maia Sandu a declarat vineri, 24 iunie, că Republica Moldova şi întreaga Europă trece printr-o perioadă dificilă, cauzată de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Maia Sandu a accentuat că „acest război este cel mai mare act de agresiune de pe continentul european după cel de-Al Doilea Război Mondial.

„El a afectat major relaţiile dintre state, a distrus Pacea şi siguranţa a milioane de cetăţeni ucraineni, vecinii noştri. Acest război la hotarul nostru, îl simţim şi îl trăim fiecare în fiecare clipă. Noi le-am întins o mână de ajutor vecinilor noştri, prin măsuri umanitare, oferind ajutor şi adăpost celor fugiţi din calea războiului, dar anvergura, drama şi distrugerile pe care le aduce această catastrofă ne afectează şi pe noi. În special, simţim efecte războiului pe plan economic”, a afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu susţine că nu există domeniu social şi economic care să nu fie afectat de războiul din Ucraina. 

„Creşterea preţurilor la combustibil şi gaz, dificultatea exportului producţiei agricole, închiderea căilor de transport sau oprirea comerţulii mic - sursă de venit pentru multe familii care trăiesc aproape de hotar - toate au fost afectate dramatic de război”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a menţionat că „atât timp cât războiul din Ucraina va continua, situaţia economică va rămâne dificilă pentru toţi, iar în Ucraina oamenii nevinovaţi vor continua să sufere”.

„De aceea, ne dorim restabilirea Păcii şi odată cu ea, reluarea contactelor comerciale şi revenirea la o viaţă normală”, a adăugat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite