Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, iar Igor Dodon cu ambasadorul Rusiei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maia sandu si dereck hogan

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit joi, 21 ianuarie, cu ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck Hogan. Tot joi, ex-preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei, Oleg Vasneţov.

„Statele Unite ale Americii sunt un partener de încredere pentru procesele de dezvoltare şi democratizare din Republica Moldova şi ne dorim aprofundarea cooperării cu SUA în mai multe domenii”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a precizat că a discutat cu diplomatul american şi despre situaţia politică din ţară, despre criza sanitară şi cea economică, despre necesitatea restabilirii finanţării externe. 

„Republica Moldova are nevoie de ajutor pentru a sprijini agricultorii şi antreprenorii să depăşească efectele crizei.Totodată, mi-am exprimat convingerea că vom avea o cooperare bună cu noua administraţie a SUA şi că vom reuşi să intensificăm relaţiile dintre ţările noastre”, a adăugat Maia Sandu.

Imagine indisponibilă

Între timp, fostul şef de stat Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul rus, Oleg Vasneţov.

„Am discutat despre rezultatele vizitei mele de săptămâna trecută la Moscova, unde am avut o întrevedere cu Dmitrii Kozak, șeful adjunct al Administrației Președintelui Rusiei. În prezent, pe agenda noastră de lucru sunt trei chestiuni prioritare: acordul dintre Moldova și Rusia cu privire la protecția socială a cetățenilor RM care trăiesc sau muncesc în FR, despre livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului și extinderea regimului preferențial pentru exportul de produse agroindustriale moldovenești pe piața rusă”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

De asemenea, Dodon a subliniat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova intenționează să intensifice cooperarea cu partidele partenere: „Edinaia Rossia” și „Spravedlivaia Rossia”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite