Maia Sandu s-a întâlnit cu Josep Borrell: „Moldova îşi doreşte o intensificare a cooperării cu UE în domeniul politicii externe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Preşedintele Maia Sandu avut o întrevedere luni, 18 ianuarie, la Bruxelles, cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

„I-am mulţumit personal pentru sprijinul imens acordat de UE ţării noastre de-a lungul multor ani. Am discutat despre priorităţile vizitei mele la Bruxelles, şi anume redeschiderea dialogului politic şi iniţierea unei cooperări strânse cu partenerii noştri europeni, asigurarea accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetăţenii noştri, mai ales pentru cei din grupurile de risc, precum şi despre modul în care putem avansa cât mai eficient pe agenda noastră europeană”, a scris Maia Sandu pe Faceboook. 

Maia Sandu a reiterat că „Republica Moldova îşi doreşte o intensificare a cooperării cu UE în domeniul politicii externe.”

„Am abordat în discuţie modalităţi de cooperare mai activă pe agenda securităţii naţionale şi regionale. Am subliniat faptul că pentru Republica Moldova cea mai mare ameninţare la adresa statului şi a interesului naţional este corupţia, reforma justiţiei fiind singura cale pentru a putea asigura bunăstarea şi securitatea cetăţenilor pe termen lung. Domnul Josep Borrell ne-a asigurat de tot sprijinul său pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii noştri”, a mai spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite