Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu s-a întâlnit cu Josep Borrell: „Moldova îşi doreşte o intensificare a cooperării cu UE în domeniul politicii externe”

1
18 Jan 2021 15:00:16
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Maia Sandu avut o întrevedere luni, 18 ianuarie, la Bruxelles, cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

„I-am mulţumit personal pentru sprijinul imens acordat de UE ţării noastre de-a lungul multor ani. Am discutat despre priorităţile vizitei mele la Bruxelles, şi anume redeschiderea dialogului politic şi iniţierea unei cooperări strânse cu partenerii noştri europeni, asigurarea accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetăţenii noştri, mai ales pentru cei din grupurile de risc, precum şi despre modul în care putem avansa cât mai eficient pe agenda noastră europeană”, a scris Maia Sandu pe Faceboook. 

Maia Sandu a reiterat că „Republica Moldova îşi doreşte o intensificare a cooperării cu UE în domeniul politicii externe.”

„Am abordat în discuţie modalităţi de cooperare mai activă pe agenda securităţii naţionale şi regionale. Am subliniat faptul că pentru Republica Moldova cea mai mare ameninţare la adresa statului şi a interesului naţional este corupţia, reforma justiţiei fiind singura cale pentru a putea asigura bunăstarea şi securitatea cetăţenilor pe termen lung. Domnul Josep Borrell ne-a asigurat de tot sprijinul său pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii noştri”, a mai spus Maia Sandu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
18.01.2021, 15:22:50

Dar despre retragerea armatei ruse din Transnistria de ce nu au discutat? Nu vrea Germania?

-6 (6 voturi)
Modifică Setările