Politică

articolul anterior articolul urmator

Maia Sandu s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski VIDEO

2
27 Jun 2022 17:34:16
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit luni, 27 iunie, la Kiev, cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Avem nu doar o graniţă comună cu Moldova, ci şi valori şi aspiraţii. Astăzi mă întâlnesc cu preşedintele Maya Sandu! Solidaritatea dumneavoastră cu ţara şi poporul nostru este foarte importantă”, a scris Zelenski pe Telegram.

Maia Sandu şi-a început vizita mergând în câteva oraşe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

„Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine şi grădiniţe făcute ruine de atacurile artileriei ruseşti, în Borodeanka şi Irpin. Am văzut şi locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropaţi zeci de oameni împuşcaţi în timpul ocupaţiei acestui orăşel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a declarat Maia Sandu.

„De patru luni, Ucraina, ţara noastră vecină şi prietenă, trăieşte în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi chemăm comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga şi pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict”, a mai spus Maia Sandu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ciprian avadanii
27.06.2022, 19:11:34

bravo Maia ai avut curaj !!!

Vasile Naftuli
27.06.2022, 22:10:30

Zelenski își arată pectoralii.

Modifică Setările