Potrivit unui comunicat de presă emis de PDM, Pavel Filip consideră că partidele de opoziţie pot fi un factor constructiv de presiune asupra guvernării, atât timp cât acţionează în interesul cetăţenilor, şi s-a declarat deschis să preia inclusiv nemulţumirile PAS privind actul de guvernare pentru a fi discutate în cadrul actualei majorităţi parlamentare.
Maia Sandu a abordat şi subiectul privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, semnată de Platforma DA, şi a întrebat despre modul în care vor acţiona democraţii în acest caz.
Pavel Filip a comunicat că schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputaţi corupţi şi traseişti, care au fost scoşi ilegal cu bani grei din PDM de către grupările Candu şi Şor. Pavel Filip a precizat că PDM este deschis dialogului doar cu PAS, PDA şi PSRM, în oricare format politic care ar putea să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor, dar sub nicio formă nu va accepta niciun fel de dialog sau colaborare cu partidele Şor şi Pro Moldova, partide asupra cărora există suspiciuni că unii membrii ai conducerii şi finanţatorii lor sunt implicaţi în frauda bancară, coruperea deputaţilor şi alte ilegalităţi, partide care trebuie izolate, nu încurajate să continue modul murdar de a face politică.
Fracţiunea parlamentară a Platformei DA, condusă de Alexandru Slusari, a anunţat marţi, 14 iulie, că a semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Pentru ca documentul să fie înregistrat este nevoie ca cel puţin 26 de deputaţi să-l semneze. În acest sens, Alexandru Slusari a comunicat că Platforma DA aşteaptă, până joi, şi semnăturile celor 15 deputaţi din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate.
De partea cealaltă, PAS a anunţat că va da un răspuns abia sâmbătă dacă semnează sau nu moţiunea de cenzură.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate