Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU: „Am discutat despre consecinţele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu s-a întâlnit marţi, 10 mai, la Chişinău, cu Antonio Guterres, secretarul General al ONU. Oficialii au discutat despre consecinţele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova şi despre eforturile Chişinăului de a continua, în pofida situaţiei de securitate dificile din regiune, proiectele de dezvoltare a ţării.

„Mizăm pe cooperarea cu Naţiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care ne confruntăm.

I-am mulţumit Secretarului General ONU pentru sprijinul de care ţara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin agenţiile Naţiunilor Unite, dar şi pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaţilor ucraineni şi familiilor ce îi găzduiesc”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

Maia Sandu a accentuat că a primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toţi cei care au nevoie de ele. 

„Vrem să construim o lume mai sigură şi mai bună pentru toţi. De aceea, am reconfirmat susţinerea noastră pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU. Am discutat şi despre noul Cadru de Parteneriat ONU-Moldova pentru următorii cinci ani. Este un parteneriat care va susţine realizarea priorităţilor noastre naţionale în domeniul drepturilor omului şi al dezvoltării, al consolidării statului de drept şi democraţiei, şi va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor”, a mai spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite